14 Mart 2014 tarihindeki bir karar ile görevlerinden alınan müdürler,görevden alındıktan sonra İdare Mahkemesi’ne açtıkları davanın red edilmesinin ardından Bölge İdare Mahkemesi’ne başvuran İlçe Milli Eğitim Müdürleri’ne bekledikleri karar Bölge İdare Mahkemesi’nden geldi.
Mahkeme, görevden alınmaları haksız bularak, ilçe milli eğitim müdürlerinin görevlerine iade edilmesi kararı aldı. 
1968 Mucur doğumlu olan Yıldız,Sivas ve Kayseri’de çeşitli okullarda müdürlük yaptı.
2005 yılında Gülşehir Milli Eğitim Müdürü, görevine atanan Yıldız,8 yıl ilçemizde görev yaptı.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü döneminde ,AB Projelerine verdiği önemle tanınan Yıldız,25 AB projesi ile Gülşehir’e yaklaşık 1.000.000 Euro destek getirerek,Gülşehir de yüzlerce öğrenci ve öğretmenin Avrupa ülkelerini görmesini sağlaması ile biliniyor.
Hacı Mehmet Yıldız’ın İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü döneminde yine, TÜBİTAK tarafından düzenlenen yarışmalarda ,Gülşehir Karavezir İlkokulu Müdür Yardımcısı İbrahim Uludağ,öğretmen Seda Karataş ve öğrencilerinin hazırladığı proje ile Türkiye derecesi almasında ki katkıları ile takdir toplamıştı.
Gülşehir’e kazandırdığı Öğretmenevi ve Tomurcuk Anaokulu projeleri de , Yıldız’ın hizmetleri arasında yer aldı.
Görevlendirme ile  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü yürüten Yılmaz Ceylan ise eski görev yeri olan Derinkuyu İmamhatip lisesine geri döndü.
Gülşehir Haber Express olarak Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tekrar atanan Hacı Mehmet Yıldız’a hayırlı olsun diyor ,başarılar diliyoruz..