GÜLŞEHİR TİCARET MES.LİS. YABANCI KONUKLARINI AĞIRLADI

 

Gülşehir Ticaret Meslek Lisesi koordinatörlüğünde 3 ülkeden 3 ortak ile gerçekleştirilen DEVELOPMENT OF THE SKILLS TRAINING RAN IN ENTERPRISES BY VOCATIONAL SCHOOLS   (Mesleki Eğitim Yapan Okullarda İşletmelerde Beceri Eğitiminin Geliştirilmesi) projesinin açılış toplantısı Gülşehir Ticaret Meslek Lisesi’nde yapıldı.

11-14 Kasım 2013 tarihinde yapılan toplantıya İngiltere’de Birmingham şehrinde faaliyetlerini yürüten “Go-Woman! Alliance Community Interest Company”den Yasmin Akhtar, İspanya’da Sevilla şehrinde “Instituto de Educacion Secundaria Atenea”dan proje formatör öğretmenleri Alicia Herranz Sanchez ve Maria del Rocio Carbenero Carreno, Gülşehir T.M.L. Okul Müdürü Mehmet H. Göktan, proje sorumluları Türk Dili ve Edebiyatı Öğrt. Sami Eyici ve İngilizce Öğretmeni Gülhanım Soyutemiz ile proje ekibinden Muhasebe Finans Öğrt. Leyla Gündüz katıldılar. 

Açılışı Gülşehir Ticaret Meslek Lisesi’nde yapılan proje açılış toplantısında ilk olarak Türkiye’yi, Nevşehir’i ve Gülşehir’i tanıtıcı sunum yapıldı. Daha sonra okulumuzdaki “Muhasebe-Finansman ve Bilişim Teknolojileri” bölümlerini tanıtıcı kısa bilgiler slaytlar eşliğinde sunuldu. Türk milli eğitimi ve özel olarak mesleki eğitim hakkında yapılan sunumlardan sonra proje çalışmalarına geçildi. Gülşehir T.M.L. son sınıflarında okuyan öğrencilerin staj yerlerine ve Gülşehir Belediye Başkanı Mustafa Dursun’a çalışma ziyaretlerinde bulunuldu.

İki gün süren toplantıların ardından proje ekibine Kapadokya’nın eşsiz güzellikteki tarihi ve turistik mekanları gezdirildi. Konuklar Derinkuyu Yer altı şehrine, Göreme Açık Hava Müzesi’ne ve özelikle Gülşehir Açıksaray Ören Yeri’ne hayran kaldılar. Açıksaray’ın neden bakımsız ve atıl kaldığını soran Yasmin Akhtar ve Del Rocio Carbenero bir sonraki projeyi de Açıksaray için hazırlamaya hazır olduklarını belirttiler.

Yabancı konuklar kendilerini misafir eden Gülşehir Kartal Otel’i de çok beğendiler ve Avrupa standartlarında bir otel olduğunu belirttiler.

 Dört günlük çalışma ziyaretinin ardından yabancı konuklar başta Okul Müdürü Mehmet H. Göktan olmak üzere tüm proje ekibine ve Gülşehir T.M.L. öğretmen ve öğrencilerine misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ederek ilk toplantının son derece başarılı geçtiğini belirttiler.

Okul Müdürü Mehmet H. Göktan “Başta proje sorumlularımız Sami Eyici ve Gülhanım Soyutemiz’e olmak üzere tüm öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Arkadaşlarımızın hiçbirisi hem proje oluşum aşamasında hem de konukları ağırlarken emeklerini esirgemediler. Hepsinden Allah razı olsun. Başarılı bir toplantının geçtiğini düşünüyorum. Konuklarımız Türkiye’den çok memnun ayrıldılar. Türk insanını ve Gülşehir’i en iyi şekilde temsil ettiğimizi düşünüyorum.” Şeklinde konuştu.

Proje kapsamında 12’si öğrenci hareketliliği olmak üzere toplam 24 hareketlilik yurtdışına gerçekleştirilecek. İlk yurtdışı çalışma ziyareti önümüzdeki Mart ayında İspanya’ya gerçekleştirilecek daha sonra ise Mayıs ayında İngiltere’ye toplam 6 öğrenciyle beraber gidilecek. Projenin web sitesi ise İngilizce hazırlanıyor http://www.skillstraining.eu/