Belediye ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca Hacıbektaş yolu üzerindeki 300 konut, cami, ticaret merkezi, altyapı ve çevre düzenleme inşaat çalışmaları hızla devam ediyor.
 
Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca 14 milyon 990 bin liraya ihale edilen ve 20 Mayıs 2013 tarihinde yer tahsisi yapılarak başlatılan, bazı aşamalarında kısa aralar verilerek yeniden başlayan toplu konut çalışmalarının aksamadan bir an önce tamamlanarak hak sahiplerine ulaştırılması hedefleniyor.
 
3+1 ve 2+1 şeklinde inşaatına başlanan konutların örnek bloğu tamamlanırken, 8 kat, 14 daire ve kazan dairesinden oluşan 2+1 blokların ise tamamının inşaatı da devam ediyor. İlk etapta 2+1 konutların tamamlanması planlanan TOKİ Konutlarında 3+1 konutların hemen ardından tamamlanması planlanıyor.
 
 
İlçede uzun vadede konut sıkıntısına çözüm olacağı tahmin edilen TOKİ konutlarının 2+1 konutların doğu ve batı cepheli, 3+1 konutların ise Hacıbektaş yolu güzergâhında güney ve kuzey cepheli olarak projelendirilen konutlar, Kızılırmak üzerine yapılan HES Baraj Gölü nedeni ile de göl manzarasına sahip.