Yeni Yollar Açıyoruz

 

Gülşehir İlçemiz Fatih Mahallesinde, Zafer Kent Sitesine açılan yeni yola kilitli parke taş döşeniyor. Ana yol dışında ulaşımı daha kolaylaştırmak için yeni açılan 230 m lik tali yola yaklaşık 1600 m2 kilitli parke taş döşeniyor. Zemin oturtma ve bordür çekilmesinin ardından başlanan çalışma ekiplerimiz tarafından kısa sürede tamamlanacak.

 

Taziye Evi Çevre Düzenlemesi Yapılıyor

Yapımı devam eden Taziye Evi ve Şehitlik Parkı civarında çevre düzenlemesi yapılıyor.

 

Yapımı devam eden Taziye Evi ve Şehitlik Parkı civarında çevre düzenlemesi yapılıyor. Kapadokya Havalimanı nın çevre yolu ve ilçe merkezine giriş kavşağı yanında bulunan Taziye Evi ve Şehitlik Parkı etrafında yapılan yol temizleme çalışmaları, bordürlerin boyanması, görüntü kirliliğine neden olan taşların kaldırılması, mezarlık içi ve otoparkının düzenlenmesi gibi çalışmalar ile atıl vaziyetteki alanı, ilçemize yakışır şekilde düzenliyoruz. Yapılan Çalışmaları inceleyen başkanımız Mustafa Dursun, yapılan düzenlemeler ile ilçemizin Batı girişinin şehir havasına büründüğünü belirterek, Havalimanından gelen yabancıların ilk göreceği yapının Taziye Evi ve Şehitlik Parkı olacağı, şehir hakkında iyi bir intiba bırakması için çevre düzenlemesine önem verdiklerini dile getirdi. Başkanımız Mustafa Dursun ayrıca, şehitlik yanında bulunan kavşağa 4 m lik bir üzüm figürü yapılacağının müjdesini verdi.

 

Gülşehir Turizm Öncelikli İlçe Oldu

Gülşehir İlçesinin turizmde öncelikli yöreler kapsamına alındığı bildirildi. Gülşehir artık yapacak olduğu yatırımlardan Çevre ve Şehircilik Bakanlık desteğinden pay alma hakkına sahip oldu.

Gülşehir Belediyesi İzmir Fuarına Hazırlanıyor

Gülşehir Belediyesi, 6–9 Aralık 2012 arasında Dünyanın dört bir yanından turizm profesyonellerini ve tatilcileri İzmir'de bir araya getirerek Türkiye'nin önde gelen bir turizm ülkesi olmasına büyük katkı sağlayan Travel Turkey İzmir Turizm fuarına hazırlanıyor

Travel Turkey İzmir ile yerli ve yabancı turizm profesyonelleri bir araya geliyor. 2013 turizm sezonunun başladığı yer olacak fuara, bu yıl Güney Kore, Endonezya, Maldivler, Makedonya, Umman ve Sri Lanka ilk defa olmak üzere 20'ye yakın ülke ve 60'tan fazla ilden 700'ü aşkın firmanın katılacağı açıklandı.

İlk defa düzenlendiği 2007 yılında 185 firmayla başlayan ve her yıl katılımcı sayısını katlayarak arttıran fuar, dünyanın ve Türkiye'nin farklı destinasyonlarından turizm profesyonellerini ağırlamaya hazırlanıyor. Travel Turkey İzmir, İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Ticaret A.Ş. (İZFAŞ), Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) ve Hannover Messe International İstanbul işbirliğiyle düzenleniyor.

Yeni sezona ilişkin bağlantıların kurulacağı Travel Turkey İzmir, İzmir Uluslararası Fuar Alanı'nın bütün hollerinde düzenlenecek. Fuara bu yıl, Almanya, Bosna Hersek, Endonezya, Güney Afrika, Güney Kore, Hırvatistan, Hindistan, KKTC, Malezya, Maldivler, Makedonya, Sri Lanka, Tunus, Türkiye, Umman, Ürdün ve Yunanistan katılacak.

Türkiye'ye gelen turist sayısını, turist gönderen ülke sayısını ve nitelikli turist sayısını arttırma hedefiyle bu yıl çok farklı ülkelerden gelen ve turizm satın almacısı niteliği taşıyan 50'in üzerinde misafir ağırlanacak.

Fuarda otel ve seyahat acentelerinin yanı sıra kalkınma ajansları, belediyeler, otel ekipmanları tedarikçileri, araba kiralama ve havayolu şirketleri, deniz ve kültür turizmi, kongre, inanç, sağlık, eğitim, yatçılık, golf, kış sporları, gastronomi gibi alanlardan çeşitli kurum ve kuruluşlar, valilikler, Kültür Turizm il müdürlükleri yer alacak.

 

Kaymakam Özadalı, Köy Ziyaretlerine Devam Ediyor

 

Gülşehir Kaymakamı Abdullah Özadalı, köy ziyaretlerine Dadağı, Alemli, Gümüşyazı ve Yeşilöz köylerinde devam etti. 

Geçen hafta Yeniyaylacık, Eskiyaylacık, Civelek ve Alkan köylerini ziyaret eden ve köy halkının sorunlarını dinleyen Kaymakam Özadalı, beraberindeki İlçe Jandarma Komutanı Salih Bulut, Milli Eğitim Müdürü H. Mehmet Yıldız, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Karagöz, Kaymakamlık Özel İdare Müdürü Dursun Keten, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdürü Bayram Çöloğlu ile Alemli Dadağı, Gümüşyazı ve Yeşilöz köylerini ziyaret etti.

Her köyde muhtar, imam ve köy halkı ile bir araya gelerek acil sorunları ve çözüm önerilerini dinleyen Özadalı, notlar aldırarak meselelerle ilgileneceğini ve çözüm üretmeye çalışacağını söyledi.

 

Özadalı, köy nüfusu, eğitim yapısı, tarımsal faaliyetler ve ve ulaşım konularında muhtarlardan bilgi aldı.

 

Gezdiği köylerde imamlardan da köyde dini olarak yapılan çalışmalar hakkında sorular soran ve bilgi alan Kaymakam Özadalı, imamlardan üzerlerine düşen görevleri eksiksiz olarak yerine getirmelerini istedi.

 

Gülşehir'in "Yeni Ufuklar" Projesi

 

Gülşehir Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanarak kabul edilen "New Horizons" (Yeni Ufuklar) projesi kapsamında Türkiye'ye gelen Avrupalı eğitimciler Tuzköy'de konuk edildi.

 

Gülşehir Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanarak kabul edilen "New Horizons" (Yeni Ufuklar) projesi kapsamında Türkiye'ye gelen Avrupalı eğitimciler Tuzköy'de konuk edildi.

 

Tuzköy Belediye Başkanı Ümüt Balak ile Okul Müdürü Ümüş Kantarcı, öğretmen, öğrenciler tarafından karşılanan İngiltere, Portekiz, İtalya, Bulgaristan ve Slovakya'dan gelen 16 kişiden oluşan eğitimciler, ilk olarak Tuzköy Ortaokulunda düzenlenen programa katıldı.

 

Öğrenciler tarafından hazırlanan tiyatro gösterisini seyreden Avrupalı eğitimciler, okul ve sınıfları gezerek uygulanan ders programlarını takip ettiler. Heyete, proje uzmanı Numan Çelebi yürütülen eğitim hakkında bilgi verdi. Daha sonra bir aileye konuk edilen heyete, yöresel yemekler ikram edildi.

 

Tuzköy Belediyesi tarafından oluşturulan ormanlık alanda günün anısına 100 adet fidanı toprakla buluşturan heyet, daha sonra Gülşehir'de bulunan tarihi ve turistlik yerleri gezerek bölgeden ayrıldılar.