Mustafa Dursun Yeniden Aday...
Ak Parti Genel Merkezi rsmi sitesinden yapılan açıklamaya göre Akp'nin Gülşehir'in 2014 Mart yerel seçimlerindeki adayı mevcut Gülşehir Belediye başkanı Mustafa DURSUN oldu.

     Mustafa DURSUN aylardır yapılan kamuoyu yoklamaları, temayül çalışmalarında en güçlü AKP adayı idi. Mustafa DURSUN 12 AKP Gülşehir Belediye başkan adayları içerisinde en fazla ismi geçen adaydı. Diğer adayların ismi Mustafa DURSUN olmazsa kim olur, şeklinde telafuz edilmekte idi dolayısıyla AKP'de bekelen aday Mustafa DURSUN resmi olarak açıklanmış oldu.

Mustafa Dursun Kimdir?  AKP Gülşehir Belediye Başkan Adayı
1963 yılında Gülşehir’de doğdu. Karacaşar nüfusuna kayıtlı olan Dursun, ilk ve orta eğitimini Kütahya ve Bandırma’ da, Teknik Lise Eğitimini Eskişehir ve Nevşehir’de tamamladı. 1980 – 83 yılları arasında Erciyes Üniversitesi MYO’ nu bitirdi. Bu dönemler arasında 3 yıl gazetecilik yaptı. Askerlik hizmetine müteakip 1986 yılında PTT ye teknik personel olarak girdi.

   Kurum içerisinde birçok mesleki kurs, seminer ve eğitimlere katıldı.1989 yılında Ulaştırma Bakanlığı tarafından Almanya’ya görevli olarak gönderildi. Uzun yıllar mesleki dernek ve teşekküllerde Genel Merkez delegeliği ve il temsilciliği yaptı. 1992- 94 yılları arasında Azerbaycan Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliğini bitirdi.

        1992 yılında Kamu Sendikacılığına Nevşehir Şube Başkanı olarak başladı. 3 dönem şube başkanlığı yaptıktan sonra Ankara da Genel Merkeze seçildi. Burada Genel Başkan Yardımcılığı ve Genel Sekreterlik görevinde bulundu. Bu dönem içerisinde Türk Telekom Genel Müdürlüğü APK Daire Başkanlığı’na geçici görev ile atandı. Sendikadaki görevleri esnasında ‘’ Özelleştirme’’ ve ‘’ Çalışma Hayatı’’ ile ilgili birçok yasanın şekillenmesi esnasında TBMM’ deki bazı komisyonlarda sivil toplum kuruluşları temsilcisi olarak çalışmalara katıldı.

      2002 yılında Sendikanın Genel Kuruluna yapılan müdahale sonucu Nevşehir Türk Telekom da ki görevine tekrar geldi. 2006 yılında tekrar yurtdışına görevli olarak gönderildi. Belçika, Fransa, Hollanda ve İsviçre de temaslarda bulundu. Türk Telekom özelleştirmesine müteakip Kamu Hizmetlerine devam edebilmek için DHMİ Kapadokya Hava Limanı’na atandı.

      29 Mart 2009 tarihinde yapılan Mahalli İdareler seçiminde Gülşehir de Belediye Başkanlığı’na seçilmiştir.

      Mustafa Dursun evli ve 3 çocuk babasıdır.