Gülşehir'de bugün sabah erken saatlerde yaklaşık 200 kadar genç Sarıkamış Şehitlerinin 100.Yıl anısına, Gülşehir Ülkü Ocakları önünde toplandı. Otobüslerle Hırka Dağı'na hareket eden gençler "Sarıkamış'ı Yaşamak ve Anlamak" adlı bir yürüyüş gerçekleştirdiler.
         Gençler ellerindeki Türk bayrakları ve Türk Cumhuriyetlerinin bayraklarını dalgalandırarak ve kahramanlık marşları söyleyerek 5 Km'lik yürüyüşten sonra zirveye ulaştılar. Gülşehirli gençler, burada Kurtuluş savaşının yokluk günlerinin aşı olan "Kavrulmuş Buğday ve Şekersiz Üzüm Hoşafını" Sarıkamış'ı Yaşamak ve anlamak adlı yürüyüşü gerçekleştirenlere dağıttılar. Yürüyüşe katılanların bugünkü iaşeleri bir avuç kavrulmuş buğday ve üzüm hoşafı oldu. O günleri yaşadılar, yaşattılar Hırka Dağının eteklerinde.
Gülşehir Ülkü Ocakları Başkanı Yaşar Çevirme; bu soğukta Sarıkamış'ı Yaşamak ve Anlamak yürüyüşümüz ve etkinliğimize katılan siz değerli arkadaşlarıma teşekkür ederim dedi. Konuşmasını "100 Yıl önce bugün, 22 Aralık 1914'te, bir Ülküyü gerçekleştirmek için, kara inat yürüyen yiğit Anadolu insanları Allahu Ekber nidası ile Allahu Ekber Dağları'nda, Sarıkamış'ta -40 derecede, 1.5 metre karda, zemheri soğukta, ayaz gecelerde sessizce ölüme yürüdüler. Bir günlük aşları 'yağsız kavrulmuş buğday' en lüks içecekleri 'şekersiz üzüm hoşafı' idi. Kalplerindeki ulvi vatan sevgisiyle, topraktan önce kara gömüldüler. Şehit düşen askerler baharda karların erimesiyle bozkırın ortasında kardelen çiçekleri gibi açıyorlardı. Büyük Türkistan davasının yiğit evladı şehit Enver Bey "Ülkün ülkümüzdür, sen hayaller kurmaya devam et Enver Bey. Biz yine ölürüz Sarıkamış dağlarında..." Vatan ne Türkiye'dir, Türklere ne Türkistan, Vatan büyük ve müebbet bir ülkedir TURAN. Büyük Turan'ın yiğit evlatları rahat uyuyunuz, yetiştik çünkü biz...  Şehitlerimizin Ruhları için el Fatiha" diyerek tamamladı.

      Gülşehir Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından organize edilen bugünkü etkinliğeGülşehir Belediye Başkanı Vahdi ARISOY, Belediye Meclis Üyesi Av. Ertuğrul ERDEM,Gülşehir MHP ilçe Başkanı Abdullah ERGEN, İl Encümen üyesi Hilmi ERGENE ve MHP Gülşehir yönetim kurulu üyeleri, Belediye Meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Gülşehir Belediye Başkanı Vahdi ARISOY gençlerin gösterdiği duyarlılığa teşekkür ederek bu tip etkinlik ve organizasyonları her zaman destekleyeceklerini belirtti.

Program bitiminde Türkiye Kamu-Sen İl Başkanı Turgay ÇETİN ve Türk Eğitim Sen Başkanı Mustafa UĞUR etkinliği gerçekleştiren gençleri ve Ocak başkanını ziyaret ederek etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirerek teşekkür etmişlerdir. Gülşehir Ülkü Ocaklarında yapılan bir dizi sohbetten sonra Gülşehir Ülkü Ocakları Başkanı Yaşar ÇEVİRME, Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim Sen başkanlarına Şekersiz üzüm hoşafı ve Kavrulmuş Buğday ikram etti. Sarıkamış Şehitleri ve bugün düşündürdükleri adlı bir konuşma gerçekleştirdi.