Açılış törenine Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan,Milletvekilelri Erdal Feralan,Murat Göktürk,Ebubekir Gizligider,Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver Daire Müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Gülşehir Belediye Başkanı Mustafa Dursun un ev sahipliğinde düzenlenen açılışta Başkan Dursun,Gülşehir halkımızın yıllardır özlemini duyduğu Taziye evi ve Şehitler parkımızı ilçemize kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Gülşehirimize hayırlı ve uğurlu olsun dedi. 

Gülşehir ilçesinde belediye tarafından yaptırılan Şehitlik Parkı ve Taziye Evi törenle hizmete sunuldu. 

Törene Vali Mehmet Ceylan, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri A. Erdal Feralan, Ebubekir Gizligider, Murat Göktürk, Gülşehir Kaymakamı Murat Ertekin, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Dursun Ertuğrul ve çok sayıda davetli katıldı.

Gülşehir Belediye Başkanı Mustafa Dursun, burada yaptığı konuşmada, Türk Tarih Kurumu ve Genelkurmay Başkanlığının arşivlerinden İstiklal, Balkan ve Çanakkale harbinde, Gülşehirli 250 şehit olduğunu tespit ettiklerini belirterek, bu şehitlerin aziz hatırasını yaşatmak amacıyla park yaptırdıklarını söyledi.

Manevi duyguların yaşandığı Şehitlik Parkını Gülşehir'e kazandırmanın onurunu yaşadıklarını kaydeden Dursun, yapılan işlerin Gülşehir'e hayırlı olması temennisinde bulundu.

Milletvekili Erdal Feralan da Türk milletinin tarih boyunca önem verdiği iki değerin açılışını yapmak için burada bulunduklarını kaydetti.

Türklerin yeşil alan, ağaç ve şahadet konularına çok önem verdiğini dile getiren Feralan, bu parkta şehitlerin yaşatıldığını ifade etti.

Vali Ceylan ise şehitlerin isminin yaşatılacağı parkın açılışını yapmaktan onur duyduğunu dile getirerek, böylesine güzel, maneviyat dolu bir parkı Gülşehir'e kazandıran Belediye Başkanı Mustafa Dursun'a teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği Başkanı Ramazan Çiftçi, Dursun'a teşekkür plaketi verdi.

Protokol üyeleri, daha sonra parkın ve taziye evinin açılışını yaptı. 

Parkta, üzerlerinde İstiklal, Balkan ve Çanakkale savaşlarında şehit olanların isimlerinin yazılı olduğu sembolik mezarlar ile tarihte kurulan Türk devletlerinin liderlerinin büstleri bulunuyor.