Gülşehir ilçesinde, köy muhtarlarına, kuduz hastalığının gelişimi ve yayılımı ile önleyici tedbirler konusunda yapılacak oral aşılama çalışmaları hakkında bilgiler verildi.
İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Karagöz, kurumda köy muhtarlarına yönelik düzenlenen bilgilendirme toplantısında, kuduz hastalığının gelişimi, yayılımı ve yayılmanın önlenmesine ilişkin alınacak tedbirler ve ve oral aşılama çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Slayt gösterileri eşliğinde yapılan bilgilendirme toplantısında konunun önemine dikkat çeken Karagöz, Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı, Yaban Hayatında Kuduz Hastalığı ile Mücadele amacıyla Ülke genelinde olduğu gibi Gülşehir'de de Nisan ayında Tilkiler Kuduz  Hastalığına Karşı Havadan Atılan Oral Aşılar ile aşılanacağını söyledi.

Proje kapsamında, tilkilere özel köfte biçiminde hazırlanan aşı yemleri sayesinde kuduz hastalığı hayvanlar arasında yayılamayacağını ve bu sayede hastalığın insanlara bulaşma riskinin azaltılacağını belirten Karagöz, kuduz hastalığının yoğun olarak görüldüğü, Nevşehir genelinde 105.000 km alanda  3 yıl süreli yılda bir defa olmak üzere havadan aşılama çalışması yürütüleceğini, aşıların havadan yapılabilmesi için bu ay içinde uçak kiralanacağını belirtti.

Atılan aşılara temas edilmemesi konusunda muhtarlar tarafından halkın uyarılması gerektiğini ifade eden Karagöz, yemlerin atılmasını takip eden bir hafta boyunca evcil hayvanların başıboş bırakılmamasını kaydetti.  

Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Sağlık Kurulu yetkililerinin de hazır bulunduğu toplantıda, ilçe merkezi ve köylerde bulunan okullarda da çocuklara aşı yemlerine dokunulmaması konusunda bilgilendirilmesini isteyen Karagöz, aşı yeminin içindeki sıvıya temas edilmesi durumunda, en yakın sağlık kuruluşuna müracaat edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi