Nevşehir’de hafta sonunda KPSS sınavına giderken nişanlısı ile geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan 23 yaşındaki genç öğretmen yaşam mücadelesini kaybetti. 2 hafta sonra dünya evine girmeyi planlayan Gülseren öğretmenin ölümü ailesini ve meslektaşlarını yasa boğdu. 

Nevşehir’de hafta sonu meydana gelen trafik kazasında Ürgüp İlçesi’nden Nevşehir’e nişanlısı Gülseren Apaydın’ı KPSS sınavına götüren Oğuzhan Büyük yönetimindeki 50 AZ 523 plakalı otomobil, Nevşehir’den Ürgüp’e yolcu taşıyan Murat Olgun’un kullandığı 50 US 993 plakalı midibüs ile kafa kafaya çarpıştı. Kazada otobüste bulunan 8 yolcu ile birlikte otomobil sürücüsü Oğuzhan Büyük ve nişanlısı Gülseren Apaydın yaralandı.

Kazanın ardından nişanlısı ile birlikte Nevşehir Devlet Hastanesine kaldırılan ve özel bir okulda öğretmenlik yaptığı öğrenilen 23 yaşındaki Gülseren Apaydın buradan hayati tehlike kaydı ile Kayseri’ye sevk edildi.

Nevşehir’de tedavi gören nişanlısının taburcu olmasına karşın Kayseri Erciyes Üniversitesi’nde 4 gündür yoğun bakım ünitesinde yaşam mücadelesi veren genç öğretmen tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Devlet memuru olma hayaliyle girmek istediği KPSS sınavına giderken geçirdiği kaza sonrası yaşamını kaybeden Gülseren öğretmenin Ramazan Bayramı’nın 3. günü düğün yapmayı planladığı öğrenildi. Düğünü için hazırlattığı düğün davetiyesini görev yaptığı okulda bulunan öğretmen arkadaşlarına tek tek dağıtan Gülseren öğretmenin giyemediği beyaz gelinliği tabutuna örtüldü.

Gülseren Apaydın ölümünün ardından memleketi Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Yeşilöz Köyünde toprağa verildi.
Apaydın için, Yeşilöz Necip Paşa Camii’nde öğle namazına müteakip düzenlenen cenaze törenine Ürgüp Kaymakamı Alper Balcı, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, ailesi ve arkadaşları katıldı.

Ürgüp Müftüsü Abdül Muhammed Çınar tarafından kıldırılan cenaze namazında güçlükle ayakta durduğu gözlenen Gülseren öğretmenin nişanlısı Oğuzhan Büyük, gözyaşlarına hakim olamadı.

Genç öğretmenin cenazesi kılınan namazın ardından köy mezarlığına defnedilirken geride nişanlısıyla birlikte düğün öncesinde verdiği mutluluk pozlarıyla dolu fotoğrafları ve düğünü için hazırlattığı ve üzerinde “Bekarlık limanından mutluluk diyarına aşk gemisi ile yolculuğa çıkıyoruz. Bizi uğurlamaya gelirseniz seviniriz” yazan davetiyesi kaldı.

Hürriyet