Nevşehir'in Gülşehir ilçesine bağlı Gümüşkent köyünde, 1937 yapımı ve yakın tarihe kadarda ilk ve orta okul olarak kullanılan tarihi bina Nevşehir İl Özel İdaresi'nin katkılarıyla Gümüşkent Muhtarlığında restore edilerek Kültür Merkezi'ne dönüştürüldü.

Nevşehir’in Gülşehir ilçesine bağlı Gümüşkent Köyünde bulunan tarihi okul (1937), Gümüşkent Muhtarlığınca restore edilerek, Kültür Merkezi olarak açılışı yapıldı.

Düzenlenen törenle hizmete giren Gümüşkent Kültür Merkezinin açılış törenine; Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir AK Parti Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Gülşehir Kaymakamı Çağlar Tekin, Özel İdaresi Genel Sekreteri Savaş Benli, İl Müftü Vekili Nazım Haksever, Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Dernek Başkanı Ramazan Çiftçi, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Nevşehir İl Koordinatörü Murat Asiltürk, AK Partü Gülşehir İlçe Başkanı Ramazan Çiftçi, sivil toplum kuruluşları, Gümüşkent KöyüMuhtarı Ömer Arun, çevre köy muhtaları, davetliler ve köy halkı katıldı.

Yapılan konuşmalar ve Nevşehir İl Müftü Yardımcısı Nazım Haksever'in duasının ardından Vali İlhami Aktaş, Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Gümüşkent Muhtarı Ömer Arun ve protokol tarafından Gümüşkent Kültür Merkezi kurdele kesimi ile açılışı yapıldı.

Proğrama katılan protokole plaket takdiminde bulunan Gümüşkent Köyü Muhtarı Ömer Arun, açılışa teşriflerinden dolayı Vali İlhami Aktaş’a ve davetlilere teşekkürlerini iletti.

Açılışın akabinde ise Vali Aktaş, Gümüşkent Kültür Merkezini gezerek, yetkililerden bilgi aldı ve hayırlı, uğurlu olsun temennisinde bulundu.

AK PARTİ Nevşehir Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Mustafa AÇIKGÖZ de, “Nevşehir İl Özel İdaremizin katkılarıyla yapımı tamamlanan Gülşehir/ Gümüşkent Kültür Merkezimizin açılışını Nevşehir Valimiz İlhami AKTAŞ, AK PARTİ Gülşehir İlçe Başkanımız Fatih ÇİFTÇİ ve hemşerilerimizin katılımıyla gerçekleştirdik, emeği geçenlere teşekkür ediyorum; Gümüşkent’imize hayırlı olsun. 16 yıldır AK Parti olarak yerleşim yerlerimize kültürel ve sanatsal faaliyetlerin yapılabileceği mekânlar kazandırmaya devam ediyoruz. Toplumumuzun öz değerlerini, köylerimizde geleneksel olarak kuşaktan kuşağa aktarabileceğimiz kültür merkezlerimizle yaşatmaya devam edeceğiz.Medeniyetlerin beşiği Nevşehir’imizin tüm köylerine, beldelerine, ilçelerine gece gündüz demeden hizmet götürmeye çalışıyoruz. Kadim geleneğimizi her yönüyle canlı tutmaya gayret gösteriyoruz. Bizim medeniyetimiz;sevgi, saygı, hoşgörü ve gelenek üzerine kurulu,köklü bir medeniyettir. Çocuklarımızın mutlu ve huzurlu yarınları için milletimizle el ele gönül gönüle kutlu yürüyüşümüze devam edeceğiz. Bizler çalışacağız, üreteceğiz; milletimiz kazanacak.” dedi.

Daha sonra davetlilere yöresel yemek ikramı ve köy halkıyla hatıra fotoğrafı çekimi ardından son buldu.