Gümüşkent'te Üzüm Pekmez ve Kültür Festivali

Gümüşkent Belediye Başkanı Mustafa Arıkan ın ev sahipliğinde düzenlenen Gümüşkent Üzüm Pekmez ve Kültür Sanat Festivaline Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri A. Erdal Feralan, Ebubekir Gizligider, Murat Göktürk, Gülşehir Kaymakamı Murat Ertekin, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Dursun Ertuğrul ,İl Kültür ve Turizm Müdürü Veleddin Birsöz,AK Parti İl Başkanı Kazım Sunar,Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz,Belediye Başkanları çok sayıda davetli ve Gümüşkentli vatandaşlar katıldı.

Vali Ceylan ve Milletvekilleri Gümüşkent te Davul ve Zurnalarla karşılandı...

Festival, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Nevşehir Belediyesi mehter takımının gösterisinin ardından festivalin açış konuşmasını yapan Gümüşkent Belediye Başkanı Mustafa Arıkan, Gümüşkent in meşhur toprağıda yetişen üzümlerimizi tüm Türkiye ye tanıtmayı planladığımız festivalde ayrıca unutulmaya yüz tutan eski gelenek ve göreneklerin yeniden canlandırılmasını amaçladıklarını söyledi.

Arıkan, "Bu yıl Gümüşkent Belediyesi olarak gerçekleştirdiğimiz üzüm, pekmez ve kültür festivalini düzenlememizdeki amacımız, unutulan eski gelenek ve göreneklerimizi tekrar yaşatmaktır. Yaptığımız araştırmalarda beldemizde yetişen üzümün ve elmanın çok kaliteli olduğunu öğrendik. Dolayısıyla böylesine kaliteli ürünlerimizi tanıtma anlamında da bu tür festivaller çok önemli” diye konuştu.

Arıkan sonrasında Sonrasında konuşan Nevşehir Milletvekili Av.Ebubekir Gizligider de yer altı şehirleri, kaplıcaları ve üzüm bağları ile Nevşehir açısından oldukça önemli olan Gümüşkent beldesinde böyle bir etkinliğin düzenlenmesinden büyük bir sevinç duyduğunu dile getirerek şöyle konuştu, "Gümüşkent benim çok yakından tanıdığım, şirin beldelerden biridir. Gerek yer altı şehri, gerek kaplıcası ve gerekse de üzüm bağlarını yakından biliyorum. Böylesine güzel bir etkinlikte Gümüşkent' de bulunmaktan ayrıca memnun kaldığımı belirtmek istiyorum” dedi. Gizligider böylesine güzel ve anlamlı bir festival imza atan başta Başkanımız Mustafa Arıkan a veYoğun katılım ve ilgileri için Gümüşkent'e teşekkür ediyorum. Şunun özellikle altını çizmek istiyorum ki hiçkimse merak etmesin Gümüşkent geri gitmeyecek kat kat ileri gidecek dedi.

Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan ise festivalin organize edilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Vali Savaş, üreticilere verimli bir yıl geçirmesi temennisinde bulundu.

Nevşehir'in Gülşehir ilçesine bağlı Gümüşkent beldesinde bağcılığın ve elmacılığın geliştirilmesi ve teşvik edilmesi amacıyla Gümüşkent Belediyesi tarafından düzenlenen festivalde, başarılı çiftçiler altın ile ödüllendirildi.

Festival anısına G
ümüşkent Belediye Başkanı Mustafa Arıkan, Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan,AK Parti Nevşehir İl Başkanı Kazım Sunar,İlçe Başkanı Salih Açıkgöz,Milletvekilleri Erdal Feralan,Murat Göktürk,Ebubekir Gizligider,Gülşehir Kaymakamı Murat Ertekin,Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver e plaket takdim etti.

Daha sonra festival güzeli olarak seçilen Fatma Kayadibi'ne Gümüşkent Belediye Başkanı Mustafa Arıkan tarafından altın hediye edildi.

Gümüşkent Geleneksel Üzüm, Pekmez ve Kültür festivali kapsamında en iyi üzüm ve elma yetiştiren çiftçilerin yanı sıra en iyi pekmez kaynatan üreticiler ödüllendirildi.

Organik Tarım dalında Fatmana Demir ve eşi Aşır Demir e Gümüşkent Belediye Başkanı Mustafa Arıkan çeyrek altınla ödüllendirdi.

Başkan Arıkan, Gümüşkent Üzüm ve Pekmez Festivali Sponsoru Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş a da Plaket takdim etti. 

FİB Ajans Organizasyon ve FİB Haber Merkezi Genel Koordinatörü Fikret Çapacı nın başarılı  sunumlarında gerçekleştirilen Festival kapsamında ilk olarak TC.Kültür ve Turizm Bakanlığı Hacıbektaş Semah ekibi topluluğu bir gösteri yaptı. Gümüşkent beldesinde özellikle düğün ve nişan törenleri ile özel bazı günlerde köylü gençler tarafından oynanan deve oyunu büyük bir ilgiyle izlendi. Yine Balkan Şampiyonu İllizyonist Gökhan Şanlı nın illizyon gösterilerini Gümüşkentli Halk Ozanının şiiri ve SEzaen Grubu ile İlahi grubunun konseri eşliğinde Yemekler yenildi Dualar okundu.Festival Milletvekilelrinin ve Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan ın Başkan Mustafa Arıkan ı tebrik etmesiyle sona erdi.

Festival bitiminde Vatan TV Başkan Mustafa Arıkan ile özel röportaj yaptı.Fetival görüntüleri ilerleyen günlerde Vatan TV ekranlarında yayınlanacağı belirtildi.