Nevşehir'in Gülşehir İlçesine Bağlı Gümüşkent köyünde Muhtarlık tarafından yapımı tamamlanan Saat Kulesi ve Taziye Evinin Açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Gümüşkent Muhtarı Ömer Arun'un ev sahipliğinde gerçekleştirilen Açılışa Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan , Gülşehir Kaymakamı Murat Ertekin , AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Gülşehir Belediye Başkanı Vahdi Arısoy, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Av. Mehmet Ali Tanrıver, AK Parti Gülşehir İlçe Başkanı Kürşat Koç, Nevşehir İl Genel Meclis Başkanı Süleyman Özgün ve davetliler katıldı. 

Törende konuşan Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Saat Kulesi ve taziye evini yaptıran Gümüşkent Muhtarlığına ve hayırseverlere teşekkür etti.

Buradaki konuşmasında Hayırseverler tarafından yaptırılan eserlerin önemli bir yeri olduğunu belirten Vali Ceylan, Nevşehir'de çok sayıda hayırseverin bulunduğunu kaydetti. Ceylan, Vatandaş Devlet iş birlikteliğinden sonuç olarak ortaya çok güzel hizmetlerin çıktığını ve bu vesile ile şimdiye kadar emekleri geçen tüm hayırseverlerimizede teşekkür ediyorum dedi.

Daha sonra söz alan Nevşehir Milletvekili Musatafa Açıkgöz de,konuşmasına kendisini coşku ile karşılayan Gümüşkent halkına teşekkür ederek başladı. Milletvekili Açıkgöz, “Böylesine güzel ve çok amaçlı olarak kullanılabilecek bir eseri Gümüşkent'imize kazandıran muhtarımıza ve bu eserin ortaya çıkmasında katkısı olan tüm hayır severlere teşekkür ediyorum” dedi. 

Açıkgöz, Bugün AK Parti Teşkilatımızla birlikte Gümüşkent'e geldik. Görüyoruz ki buraya Gümüşkent köyü muhtarımız ve halkımızın gayreti ile örnek bir taziye evi yapmışlar.Bende bir köy çocuğu olarak bu hizmetin ne anlama geldiğini çok iyi anlıyabiliyorum.Bu  örnek taziye evini Gümüşkent'e kazandıran Muhtarımıza , halkımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.Ve şunun sözünü veriyorum Allah nasip ederse siz değerli Gümüşkentli hemşehrilerimizin her daim yanında hizmetkarı olacağım bundan hiçbirinizin bir şüphesi olmasın dedi.


Konuşmaların ardından Vali Ceylan,Kaymakam Ertekin ve Milletvekili Açıkgöz ve beraberindekiler, Gümüşkent Saat Kulesi ile taziye evinin açılış kurdelesini kesti.

Gümüşkent muhtarlığı tarafından Burada ikram edilen 
 yöresel yemekler, pasta ve çayların ardından program sona erdi.  

Gümüşkent Muhtarı Ömer Arun'da www.fibhaber.com a yaptığı açıklamasında köyümüzün bu çok anlamlı gününde bizleri yalnız bırakmayan Başta Valimiz, Kaymakamımız, Milletvekilimiz Açıkgöz ve diğer kurum amirlerine katılımlarından dolayı köylülerim adına teşekkür ediyorum dedi.