NEVŞEHİR(MHA) Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Semih Durmuş, Sağlık-Sen Genel Merkezinin gündeminde sağlık çalışanlarının önümüzdeki yıl yıpranma payına kavuşması olduğunu söyledi.

Hafta sonunda Nevşehir’de düzenlenen il divan toplantısına katılan Durmuş, 7 gün 24 saat çalışan sağlık çalışanlarının ekonomik, sosyal haklarının geliştirilmesi için sendikal mücadelelerine aralıksız devam ettiklerini ifade etti.

Durmuş, “Sağlık-Sen olarak kurucu genel başkanımız Mehmet Akif İnan’ın söylediği gibi sendikamızın erdemliler hareketi olarak adlandırılmasını istiyoruz. Sendika olarak sağlık çalışanlarının geleceğinin daha aydınlık olduğu, ekonomik ve sosyal haklarının daha da genişlediği bir ortamı oluşturmak için çaba sarf ediyoruz. En son yaptığımız toplu sözleşmede de sağlık çalışanlarımızın ekonomik ve sosyal hakları açısından ciddi kazanımlar elde ettik. Şu an üzerinde durduğumuz konulardan biri yıpranma payı. Sağlık çalışanları 7 gün 24 saat çalışabilen bir meslek grubunda. Konuyla ilgili çalışma bakanlığında bir çalıştay yapıldı. Ve 2016 yılında sağlık çalışanlarımızın yıpranma payına sahip olabilmeleri için sendikal mücadelemizi sürdürüyoruz” dedi.