Güney Kore’nin Ankara Büyükelçisi  YunsooCho, Nevşehir Belediyesi’ni ziyaret ederek ,Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Şımarmaz ile bir süre görüştü.

Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Seçen’in de hazır bulunduğu ziyarette konuşan  Güney Kore’nin Ankara Büyükelçisi  YunsooCho, Türkiye’nin önemli bir turizm merkezi durumundaki Nevşehir’de bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi. Bölgenin doyumsuz güzelliğine hayran kaldığını belirten Güney Kore’nin Ankara  BüyükelçisiCho, yaklaşık 1.5 ay önce ziyaret ettiği bölgenin tarihi ve turistik mekanlarını daha yakından görme imkanı bulduğunu belirtti.

Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Şımarmaz’da , Güney Kore’nin Ankara Büyükelçisi  YunsooCho’yu Nevşehir’de görmenin mutluluğu içerisinde olduklarını söyledi.

Şımarmaz, Türkiye ile Güney Kore arasında tarihten gelen sıkı bir dostluk ve işbirliğinin bulunduğunu belirterek, bundan sonraki süreçte de bu işbirliğinin daha da geliştirilmesi adına ellerinden gelen tüm çabanın ortaya konulacağını ifade etti.

Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Şımarmaz, daha sonra ziyaretin anısına Güney Kore’nin Ankara Büyükelçisi  YunsooCho’a, Avanos el sanatları ürünü  Anfora hediye etti.

Güney Kore’nin Ankara Büyükelçisi  YunsooCho’ da günün anısına Nevşehir Belediye Başkan Yardımcıları Oktay Şımarmaz ve Atilla Seçen’e çeşitli hediyeler takdim etti.