Güney Kore'de faaliyet göstermekte olan Gyeongsangnam-do Tarımsal Araştırma ve Geliştirme Merkezi araştırıcıları ve zirai ürünler pazarlama kurumu akademisyenlerden oluşan heyet, Eretna Travel tarafından organize edilen tur kapsamında, Ülkemizin tarımsal çalışmaları hakkında bilgi almak ve incelemeler yapmak üzere Türkiye bulunuyor.

Söz konusu Program çerçevesinde farklı illerimizde bulunan kamu, özel sektör ve çiftçi koşullarında incelemelerde bulunan heyet, Nevşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüzü ziyaret etti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Gürol ÇETİN tarafından kabul edilen konuklara karşılıklı tanışmanın ardından,İlimizi tanıtan cd gösterisi izletildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Tarımsal Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Recep EROĞLU, Güney Koreli Araştırmacı konuklara Nevşehir Tarımı hakkında birifing sunundu. Sunum sonrası sorular cevaplandırıldı.

Daha sonra, Gyeongsangnam-do Tarımsal Araştırma ve Geliştirme Merkezi araştırma Profesörü tarafından, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Gürol ÇETİN e hediye paketi verdi, ÇETİN de araştırma Profesörüne Kapadokya konulu toprak tabak hediye etti.

Ziyaretin ardından, Güney Koreli konuklarımız memnuniyetlerini dile getirerek kurumumuzdan ayrıldılar.