Hemen hemen İstanbul' un her semtinde, her mahallesinde Nevşehirli bir hemşerilerimize rastlamak mümkündür.  İstanbul˜da hemşerilerimiz, gerek dernekleri, gerekse köy temsilcileri vasıtasıyla bir araya gelip piknik-yemek-geceler gibi çeşitli aktiviteler düzenleyip dayanışma örneği, göstermeye çalışmaktadırlar.

 

Sadece İstanbul da değil elbette.Gerek Yurt dışında bir çok ülkede gerekse Yurt içinde pek çok farklı şehirlerde hayatlarını sürürden Nevşehirli gurbetçilerimiz bulundukları şehirlerde başarıları ile gururumuz olurlarken Nevşehir’i de en güzel şekilde temsil ediyorlar.

 

Nevşehir’in en çok takip ettiği basın organı FİB Haber.Com da bundan önce olduğu gibi bundan sonrada Nevşehirli gurbetçilerimizi sizlere tanıtmaya devam edecek.Bugünün ilk konuğu Nevşehir e kilometrelerce uzaklıkta ülkemizin güneyinde ki turizm ve tatil beldesi Antalya dan.

Tam 11 yıl önce gelerek yerleştiği Antalya’nın turistik ilçesi Kemer de anahtarcılık işiyle uğraşan Nevşehirli hemşerimiz Celalettin Tokdemir (51),Evli ve 3 çocuk babası.Nevşehirli olmaktan her daim gurur duyduğunu belirten gurbetçi hemşerimiz Celalettin Tokdemir ve eşi Kemer de 11 yıl öncesinde başlayan serüvenleri şuanda sürüyor.

Hemşerimiz FİB Haber Merkezi Genel Kooordinatörü Fikret Çapacı’nın kendilerini ziyaret etmelerinden oldukça mutlu olduğunu ve her ne kadar doyduğumuz bu topraklarda keyifli olsalarda yinede doğdukları toprakları Nevşehir i hiçbir zaman unutmadıklarını ve FİB Haber.Com dan memleket hakkında haberdar olduklarını dile getiriyorlar.

Ali Doğan,Erdem ve Erkan Tokdemir isimlerinde 3 erkek evlatları olduğunu belirten baba Celalettin Tokdemir Anahtar mesleği üzerine Kemer Antalya ve Göynük te ki şubeleri ile çalışmalarını başarıyla yürüttüklerini dile getirdi.

 

Kemer de Nevşehir kültürünü yaşadıklarınıda dile getiren Tokdemir Kemer de 50 plaklaı gördükleri tüm hemşerileri dükkanında misafir edip birer çay ikramı yaptıklarını bu şekildede memleket özlemlerini biraz olsun giderdiklerini zaman bulduklarında da Nevşehir e özel günler bayramlarda geldikleri söylediler.

 

Nevşehirli hemşerimiz Celalettin Tokdemir Nevşehir ile ilgili olarak ilk özlemlerini de üzüm,simit,kabak çekirdeği patates diyerek sıralıyor ve FİB Haber Merkezinden Antalya Kemer ilçesinden Nevşehir e selma ve sevgilerini gönderiyor.

Celalettin Tokdemir FİB Haber ekibimizi en güzel şekilde karşılayıp misafir ettikleri için kendilerine teşekkür ediyor Antalya Kemer e yolunuz düşerse Nevşehir’imizin gönüllü temsilcisi Celalettin Tokdemir in Kemer anahtarcılık dükkanın da mutlaka yanına uğramanızı öneriyoruz.

Hemşerimiz Celalettin Tokdemir Nevşehir’in köklü ailelerinde olup Hızarcılar lakabıyla tanınıyor.

Anahtarcım Celalettin Tokdemir

 

Yeni Mah.Dörtyol Bulvarı No:41/B Kemer-ANTALYA

0 242 814 28 84