NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’de geçtiğimiz aylarda yaşanan ve bir okul müdürünün bıçaklanarak yaralandığı olayın ardından il merkezindeki riskli okullarda bir takım yeni önlemler alınıyor.

İl Emniyet Müdürlüğünün geçtiğimiz günlerde kamuoyuna duyurduğu üzere Okul önlerinde bekleyenlerin bile gözlem altına alınmasından tutunda, okulların denetimi için görevli emniyet mensuplarının daha sık kontrollerde bulunacağının belirtilmesiyle devam eden güvenlik açısından riskli okullarda bu önlemlerin artırılmasıyla bu tür üzücü olayların tekrar yaşanmaması hedefleniyor. Söz konusu üzücü olayın yaşandığı 30 Ağustos İlkokulunda da yeni önlemler alınacak.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, okul müdürünün bıçaklandığı okulda bir güvenlik görevlisinin görevlendirildiğini ve bu görevlinin özellikle okul giriş çıkışlarını kontrol amacıyla görev yapacağını söyledi.

Belirtilen alanda iki okulun öğrencilerinin aynı bahçeyi paylaşmasının da risk oluşturduğuna değinen İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, Mehmet Akif Ersoy mahallesinde yeni bir okul inşaatının yapılacağını, bu okulun inşaatının tamamlanıncaya ve birleşik olarak eğitim öğretim yapan okulların ayrılıncaya dek iki okulun ortak kullandığı bahçenin ise bölüneceğini ifade etti.

İlimiz genelinde ciddi manada güvenlik açısından risk oluşturulan bir eğitim kurumunun bulunmadığına da dikkat çeken İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, alınan bu tür tedbirlerin yeni bir üzücü olayın yaşanmamasına dair tedbir olarak değerlendirilmesi gerektiğine de vurgu yaptı.