15.05.2013 tarihinde Nevşehir Ticaret Odası seçimi yapıldı. Bilindiği gibi bu sadece bir esnaf seçimiydi. Fakat öyle bir hale geldi ki, siyasetin seçime müdahalesiyle birlikte, işin seyri değişti.

Önce Ticaret Odası seçimini açık ara önde kazanan Arif Bey’in, mahkeme süreci beklendi. Mahkemenin ‘eski başkanların tekrar aday olabileceği’ şeklindeki kararından sonra, çok önceleri adaylığını belirten Yakup Bey’den sonra Arif Bey’de aday olduğunu açıkladı.

Adayların kimlik, kişilik ve konumları hakkında bir şey söylemek istemiyoruz. Herkesin kendine göre bir konumu var.

Mesele bizim açımızdan bu işe siyaset kurumunun müdahil olup olmamasıdır; oldu mu, olduysa ne kadar oldu?..

Gerçi bizim bu sorumuz TRT 1’de yayınlanan ve Şoray’ın idare ettiği “cevabı içinde” yarışmasına benziyor.

Çünkü gene bizim sitemizde sesinden verdiğimiz bir habere göre, Belediye Başkanı Yakup Bey’in seçim karargâhında İl Başkanı ve Milletvekillerini de yanına alarak; “bizim gri rengimiz yok. Biz kıvırtmayız biz tarafız…” demişti.

"BİR TOPLANTI VE BAŞKAN’IN, SÖYLEDİĞİ İDDİA EDİLEN KONUŞMALARI"

’ Biz taraf olmadık ’’

Geçen hafta sonunda (25.05.2013) Ak parti il başkanlığı binasında yapılan parti toplantısında Belediye başkanı Hasan Ünver’in, Ticaret Odası seçimleri hakkında bir konuşma yaptığını öğrendik. Nevşehir milletvekilleri, il Başkanı, Belediye Başkanları ve partililerin katıldığı bu toplantıda konuşan Hasan Ünver’in şunları söylediği kulislerde konuşuluyor:

‘’Geçenlerde yapılan ticaret odası seçimlerinde Ak Partinin taraf olduğu, adayın kaybettiği söyleniyor. Biz taraf olmadık, sahaya inmedik, taraf olsaydık sonuç başka türlü çıkardı. Tek bir kişi benim her hangi birine telefonla bile olsa şu adaya oy ver dediğimi söyleyebilir mi?!...

Bir toplantıda gazeteciler, kim kazanır diye sordular. Adaylardan birisi benim meclis üyem, bende onun kazanacağı tahmininde bulundum. Yani tahmin ettiğimiz kişi kazanamadıysa bu partiye mi mal edilir!... Bu süreçte farklı yönlerde davrananlar olmadı mı? Oldu.

Bakın bundan sonra olacakları iyi seyredin!..

Neler olacak!...

Özür dilemek için sıraya girecekler!...

Peki, bu taraf olma meselesi nasıl çıktı?

Milletvekillerimizin diğer adayla arası açıldı...

Ne yani, ne yapsaydım. Milletvekilimizi yalnız mı bıraksaydım.

Birde siyaset mezarlığından çıkardıkları bazılarını şu partiden şu var, bu partiden de bu var diyerek önümüze getiriyorlar…”

Başkan Ünver’in, bu konuşması sırasında bazı partililerin, Başkanım arkandayız, bazılarının da alkışlarla destekledikleri de söylenmektedir. Vekillerimiz bu konuyla ilgili konuşmadıkları gibi tasdik ve inkâr edici bir beyanda da bulunmamışlardır.

Arkasından Nevşehir’de yapılan belediye çalışmaları ile alakalı bazı soruları da cevaplayan Ünver’in, İl Başkanı Kazım Sunarın kendisine teşekkür etmemesine de kızdığı söyleniyor…

Sayın Hasan Ünver’in aşağıdaki sorularımızı cevaplandırmasını istiyoruz. Yayın ilkemiz gereğince, verdiği cevabı da sitemizde yayınlayacağız.

1-     (25.05.2013) Pazar günü Parti binasında böyle bir konuşma yaptınız mı?

2-     Konuştuysanız eğer, neden bu açıklamaları bir basın toplantısıyla halka değil de partiye özgü kapalı bir mekânda yaptınız?

3-     Parti içinde yapılmış bile olsa, neden diğer gazetelere haber verilmedi? Verildi de bizim mi haberimiz yok. Orada bulunup, çekim yapan Belediye kameramanının yaptığı çekimi, kamuoyuyla paylaşabilirmisiniz? Gene yayın ilkemiz gereği şayet verme lütfünde bulunursanız sesli olarak yayınlamaya hazırız.  (Başkan Bey gazeteci olduğu için yardımcı olacağını umuyoruz)

4-     “Siyaset mezarlığından çıkarılanlar” diye aşağıladıklarınız kimlerdir? Bunu söyleyerek, Ticaret Odası seçimlerine, siyaseti sokmuş olmuyor musunuz?

5-     Kulislerdeki konuşmalara göre, seçim öncesi seçim karargâhında söylediklerinizi nasıl izah ediyorsunuz? Kendi ifadenize göre buna “kıvırtma” denebilir mi?

Şimdi gelin birlikte Sayın Ünver'in Oda seçim sürecinde Zağlanmış ve ekibini seçim karargahında ziyaret ederek yaptığı açıklamaları kendi ağzından birebir tekrar yayınlayalım....

-Şimdi söz Belediye Başkanında!...

Yorum ise siz değerli okurlarımızın...!