Okulda Çürümeye Mahkum Edilen Yataklara Yazık Değil Mi? başlığıyla verdiğimiz habere Kapadokya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Seyrani İPEK'ten anında açıklama geldi...

Yapılan açıklamada;

FİB Haber.com adlı internet gazetenizde 30.12.2015 tarihli OKULDA ÇÜRÜMEYE MAHKUM EDİLEN YATAKLARA YAZIK DEĞİL Mİ? Başlıklı haberinizden dolayı sizleri kutluyor ve teşekkür ediyorum. Gazetecinin görevi, çevresindeki olumsuzlukları ve halkı ilgilendiren konuları tarafsız, doğru ve ilk ağızdan alarak okuyucularına duyurmak olsa gerek.

Gazetecilik başarısı olarak böyle bir konuyu gündeminize taşımanızdan ve atıl durumda bulunan yatakları haber konusu yapmanızdan dolayı bir kez daha teşekkür ediyor; ancak gazetecilik etiği olarak konumu, yeri ve bulunduğu yer belli olan ve haber yapılan günde de  gün boyu okulda olduğum ve telefonlarımın hiç kapalı olmadığı bir zamanda tarafımdan konu ile ilgili bilgi alınmamasına da üzüldüğümü ifade etmek istiyorum.

Haberinize konu olan yataklar eski ve kullanılmış yataklar olup, benden önceki okul müdürü tarafından atıl vaziyette bırakılmış; depoda yer olmadığından dolayı göreve geldiğim 26/09/2014 tarihinden itibaren de bu güne kadar aşağıdaki işlemlere tabi tutulmuştur. Yataklar, şu an Milli Emlak Müdürlüğü’ne aittir. Yatakları bekleten ve elden çıkarmayan şahsım ya da kurumum değil, Milli Emlak Müdürlüğü’dür.

Bilgilerinize sunar, cevap olarak sitenizden yayınlanmasını rica eder; çalışmalarınızda başarılar ve kolaylıklar dilerim.30/12/2015 Saat: 18.30

Seyrani İPEK

Kapadokya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü

 

OKULDAKİ ATIL YATAKLARLA İLGİLİ YAPILAN İŞLEMLER:

1-  Yukarıda belirtilen tarihte göreve geldiğimde beni de rahatsız eden durum hemen çalışma planına alınmıştır. (Ekim 2015)

2-  İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne konu hakkında yazı yazılmış, ihtiyacı olan kurum ve kuruluşların bilgilendirilmesi istenmiştir. (Kasım 2015)

3-  Taşınır Mal Yönetmeliği’ne göre sayım ve dökümleri yapılarak, kullanılamaz olduğu ve atıl bulunduğu gerekçesiyle Taşınır Mal Modülünden düşümü yapılmıştır. (Aralık 2015)

4-  Yönetmelik gereği Muhasebe Müdürlüğü’ne kayıttan düşüm belgeleri ile birlikte bildirilmiştir. (Aralık 2015)

5-  Bu arada sözlü olarak okul, kurum ve kuruluşlara ihtiyaç fazlası olan ve kullanılmayan, deforme olmuş yataklar hakkında bilgi verilmiştir.

6-  Milli Emlak Müdürlüğü’ne yazı yazılarak, düşümü yapılan yataklar ile diğer hurdaların bildirimi yapılmıştır. (2 defa yazılı, 5 defa sözlü. Milli Emlak Müdürünün de bilgisi vardır)

7-  Yataklar, pansiyon düzenlemesi ve depo yetmemesinden dolayı dışarı çıkartılmak zorunda kalınmış, üzeri naylonla komple kapatılarak yağmur ve kardan etkilenmemesi sağlanmıştır.

8-  En son eylül ayında Milli Emlak Müdürlüğü’ne tekrar başvurulmuş, okulda bulunan PVC pencere atıkları ile birlikte verilmesi istenmiş; ancak PVC atıklar ihale ile Milli Emlak Müdürlüğü’nce verilmiş; yatakların tutanağı tutularak Makine Kimya’ya (MKE) gönderileceği söylenerek, okulda bulundurulması istenmiştir.

9-  Bununla da yetinmeyerek, vicdani olarak tüm bu aşamalardan sonra en son İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Yusuf AYDOĞMUŞ ve İsmail TANRIVERDİ beylere de konu bir kez daha 15 Aralık 2015 tarihinde sözlü olarak iletilmiş, hatta tarafımdan öneride de bulunularak Suriyeli mültecilere ya da İHH temsilcilerine verilebileceği belirtilmiştir. Kendileri de Göç İdaresi Müdürlüğü ile görüşeceklerini belirtmişlerdir. 

Duyarlılığı ve hassasiyeti için değerli Müdürümüz Seyrani İpek'e Teşekkür ediyoruz.