Nevşehir’den kutsal topraklara gidecek olan Hacı adaylarına Nevşehir İl Müftülüğü tarafından tanışma ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıya İl Müftüsü Yakup Öztürk, Ürgüp İlçe Müftüsü A. Muhammed Çınar, Hac Şube Müdürü Mehmet Şaban Yılmaz, görevli din görevlileri ve hacı adayları katıldı.
Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla, 2016 yılında Nevşehir’den hacca gidecek olan hacı adaylarına rehberlik edecek, kafile başkanı ve din görevlileri ile “Tanışma ve Bilgilendirme” toplantısı, Hacı Pembe Avlanmaz Kur’an İlimleri Merkezinde saat 10.00-12.00 saatleri arasında yapıldı.

Hacı adaylarına yolculuk öncesi yapılması gereken hazırlıklar, kafile düzenleri, gidiş ve dönüş programları, konaklama, yolculuk esnasında ve kutsal topraklarda dikkat edilmesi gereken konular hakkında bilgiler verildi.

Toplantıya katılan İl Müftüsü Yakup Öztürk konuşmasında, “Hac ve umre yapanlar Allah’ın misafirleridir.” Hadis-i Şerifini hatırlatarak, hac ibadetinin herkese nasip olmadığını ve bu nedenle daha iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Öztürk; “Üzerinizde hakkı bulunan akrabalarınızdan, komşularınızdan ve ailenizden helallik istemeyi unutmayınız. Rabbim haccınızı, ibadetlerinizi kabul eylesin, bizlerden de selam götürün inşallah” dedi.

Müftü Öztürk, 15 Temmuzda ülkemizde meydana gelen hain paralel terör örgütünün silahlı darbe girişiminde yiğitçe direnen ve hayatlarını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz dedi ve ülkemizin birlik ve beraberliği için hacda bol bol dua edin, diye konuştu.

Toplantı sonrası hacı adayları gruplara ayrılarak, grubundaki din görevlisini ve grup arkadaşlarını tanıma fırsatı buldu.

Hacı adayları 11 Ağustos 2016 tarihinde sabah saat 08.00’ de Kapadokya Havalimanından Medine’ye uçacaklar.