Nevşehir'de düzenlenen 50'nci Ulusal, 24'üncü Uluslararası Hacı Bektaş-ı Veli Anma Kültür ve Sanat etkinlikleri, Türkiye'nin dört bir yanından gelen binlerce vatandaşı bir araya getirdi.
Bozdağ, Cumhuriyet Meydanı'na gelişinde tokalaşarak bir süre sohbet ettiği  Kemal Kılıçdaroğlu'na Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bastırılan Hacıbektaş Veli'nin 12 ciltlik ünlü eseri Makalat'ı hediye etti.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, Hacıbektaş Belediyesi tarafından kurulan Hacıbektaş Kadınlar Korosu konseri ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Hacıbektaş Veli Semah ekiplerinin gösterisi ile devam etti.
Hacıbektaş belediye başkanı Ali Rıza Selmanpakoglu ve Nevşehir Valisi Mehmet CEYLANIN Konuşmasından
 sonra kürsüye çıkan Bozdağ, konuşmasında bu tür etkinliklerin Hacıbektaş Veli'yi anlamaya büyük bir katkı sağlayacağını dile getirdi. Birlik ve beraberliğe işaret eden Bozdağ şöyle konuştu:
"Hacıbektaş'ı Veli'yi anlama etkinlikleri, bizim onu daha iyi anlamamıza ve onun asırları delerek bugünlere yansıyan aydınlığında yürümemize büyük katkı sağlayacaktır. Alevi-Bektaşi kültürü, Orta Asya'dan Anadolu'ya süzülerek gelen eşsiz zenginliklerimizden biridir. Bütün yaratılanlara da sevgiyle, merhametle davranmak Anadolu'muzdan Balkanlara kadar uzanan hoşgörü iklimine de önemli katkılar sağlamıştır. Bu yolda ise öfke ayrılık-gayrılık, senlik-benlik kavgası yoktur. Birlik beraberlik vardır" diye konuştu.
 Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ,programının devamında Nevsehir Valiliğini ziyaret ederek Vali Ceylan,dan il hakkında Brifing aldı.
Hacıbektaş ilçesindeki 50. Ulusal, 24. Uluslararası Hacıbektaş Veli Anma Kültür ve Sanat Etkinlikleri, 18 Ağustos Pazar günü sona erecek.