Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğünün 2015 yatırım programında bulunan üç devlet hastanesi tamamlandı. Bu hastanelerden Hacıbektaş, Avanos ve Derinkuyu Devlet Hastanesi hizmete kazandırıldı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay, Müteahhit firmanın işi bırakması nedeniyle yeniden ihale sürecine girilen Ürgüp Devlet Hastanesi ile inşaatları süren Acıgöl ve Gülşehir ilçelerindeki 10’ar yataklı devlet hastanelerinin ise önümüzdeki yılın sonuna doğru hizmete kazandırılmasının planlandığını söyledi.

2015 yılının sağlık yatırımları açısından iyi bir yıl olarak geçtiğine de dikkat çeken İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay, ilçelerde yapılan entegre hastanelerinin tamamının hizmete kazandırılması durumunda Nevşehir’de sağlık alt yapısının ciddi manada gelişmiş olacağına da vurgu yaptı.

Ünlübay, “2015 Yılı sağlık yatırımları açısından son derece iyi geçti. Şu an da iki hastanemizi teslim almak üzereyiz. Avanos ve Derinkuyu hastaneleri tamamlandı. Avanos hastanesi ile ilgili MEDAŞ ile ilgili bir sorun var onu da aştıktan sonra hastanemizi hizmete kazandıracağız. Ürgüp devlet hastanesi ihalesi yapılmıştı ancak müteahhit firma işi bıraktı ve yeniden ihale yapıldı. Ve şu an orada da inşaat hızla devam ediyor. 2016 yılı sonuna doğru bu hastanemizi de hizmete kazandırmayı planlıyoruz. Hacıbektaş devlet hastanemiz bitti ve geçen hafta itibariyle orayı hizmete açtık. Acıgöl ve Gülşehir 10’ar yataklı devlet hastanelerinin temellerini attık ve inşaatları devam ediyor. Bu hastanelerimizi de önümüzdeki yılın sonuna doğru halkımızın hizmetine sunmayı planlıyoruz” diye konuştu. 


Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından ihale edilen 10 yataklı Derinkuyu devlet hastanesi tamamlandı ve hizmete açıldı. Daha önce birçok kez tarih verilen hastanenin Sağlık Bakanlığı tarafından devralınması ile birlikte taşınma süreci hızlanırken, yeni hastanede hasta kabulüne başlandı.

Derinkuyu Devlet Hastanesi şu anda 6 aile hekimi ile hizmet vermektedir. ve 1 tane diş hekimi ile tam teşekküllü olarak hizmet vermeye başladı. Acil servis ünitesinin gibi eksik olan yönlerinin en kısa sürede  hizmet vereceği  eksiklikler hususunda vatandaşların hastane yetkilisine bilgi vererek yardımcı olması gerektiği belirtildi.