Vali Mehmet CEYLAN İlimizin Hacıbektaş ilçesinde düzenlenen 51. Ulusal, 25. Uluslararası Hacı Bektaş Veliyi Anma Kültür ve Sanat Etkinliklerine katıldı. 

    Düzenlenen törene Ana Muhalefet Partisi Lideri Kemal KILIÇDAROĞLU, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı J.Kd.Albay Metin ALKAYA, Hacıbektaş Kaymakamı Yusuf GÜNİ ve çok sayıda davetli katıldı. 

    Vali Mehmet CEYLAN törende yaptığı konuşmada "Dün olduğu gibi bugünde; bıraktığı eserler, tesis ettiği sosyal, kültürel, ahlaki ilkeler ve uygulamalar ile tüm insanlığa ışık tutmaktadır. “Ara, bul” diyerek bizleri atalete düşmekten alı koyarak araştırmaya, çalışmaya, bilime sevk eden, “incinsen de incitme” diyerek engin bir hoşgörü anlayışını aşılayan Hünkâr Hacı Bektaş Veli, zamanın ötesinden geleceğe önemli mesajlar bırakmıştır." dedi.

    Konuşmasına "Birlik ve beraberliğin toplum hayatında önemini, yaşadığı dönemin kargaşa ortamının tecrübeleri ışığında yoğurduğu, “ Bir olalım, iri olalım, diri olalım.” özdeyişiyle tüm çağlara aktarmıştır. “ Hiçbir milleti ve insanı ayıplamayınız.” diyerek evrensel düşünceye derinlik ve seviye getirmiştir. Hünkâr Hacı Bektaş Veli “Düşünce karanlığına ışık tutanlara ne mutlu.” diyerek, gelecek nesillere, saplantılardan uzak, her düşünceye açık, evrensel değerlere sahip bir dünya kurma hedefini göstermiştir." diyerek devam eden Vali CEYLAN, "Hacıbektaş Belediyesi ve Hacı Bektaş Veli Anma Kurulu ile törenlere iştirak eden tüm sanatçılara, akademisyenlere ve dünyanın ve ülkemizin her bir yanından büyük bir coşkuyla törenlere iştirak eden Hacıbektaş dostlarına, yardım ve desteklerini esirgemeyen kurumlarımıza, tüm katılımcılara, törenleri tertip ve düzenleyenlere, emeği geçen dostlarımıza ve bizlere ev sahipliği yapan kadirşinas Hacıbektaşlı hemşerilerime canı gönülden teşekkür ediyorum." diyerek konuşmasını tamamladı

    Törende daha sonra Nevşehir Valisi Mehmet CEYLAN, Uluslararası Hacıbektaş Veli Dostluk ve Barış Ödülünü, Almanya Alevi Bektaşi Kültür Enstitüsü'nün kurucusu olan yazar Gülizar CENGİZ'e takdim etti.