İlimiz Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde  Hacı Bektaş Veli Kültür Derneği, 5. Uluslararası Hacıbektaş Aşure Günü etkinliği düzenlendi.

Çerağın Uyandırılması ile Başlayan etkinliğe Nevşehir Valisi Mehmet CEYLAN, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin KALAYOĞLU, Vali Yardımcıları Ahmet SOLEY, Nurettin ATEŞ, Halil BERK, Kaymakam Ahmet İhsan ÇİĞİL, Hacı Bektaş Veli Kültür Derneği Başkanı Mustafa ÖZCİVAN'ın yanısıra İRAN Nişabur Valisi ,İran kültür Bakanlığı Müsteşarı, Nişabur belediye başkanı, Azerbeycan'dan da Katılımcıların olduğu programa yurtiçi ve yurt dışından çok sayıda davetli katıldı.

Öncelikle Hacı Bektaş Veli Külliyesini gezerek incelemelerde bulunan Vali CEYLAN, daha sonra Külliye önünde katılımcılara ve Hacıbektaş ilçesi sakinlerine aşure dağıttı.

Programda Kerbela Olayları lanetlenirken Yeni Kerbelaların Yaşanmaması Temennisinde Bulunuldu. Birlik Beraberlik Mesajlarının Verildiği Etkinlik Türküler, Değişler, Duaz Mersiyeler ve Semah Gösterileriyle Son buldu. 

Hacıbektaş Veli Kültür Derneği Başkanı Mustafa ÖZCİVAN Katılımcılara Plaketler ve Hediyeler Sundu. İran Heyeti Hacıbektaş veli kültür Derneği Başkanı Mustafa Özcivan’a Tablo Hediye Etti.

Foto Bilge / Hacıbektaş