Kaymakamlığımız tarafından düzenlenen "15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri" kapsamında Cumhuriyet Meydanında Türk Bayrağı, tişört ve şapka dağıtımı ile akşam saatlerinde toplanan vatandaşlar "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" sloganı eşliğinde Hacıbektaş Belediye Önü Cumhuriyet Meydanında başlayıp, Hastane önünden tekrar belediye önüne yürüdü.
Kaymakam Yiğit Yaşar Demirer "Biz 15 Temmuz Destanına sahip çıktıkça düşmanların hevesi kırılacak, güçleri tükenecektir. Biz demokrasiye sahip çıktıkça vatan ne demek, bağımsızlık ne demek daha iyi anlayacaktırlar. Bu destanı yazan "15 Temmuz tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum" dedi.
Yürüyüşe Kaymakam Yiğit Yaşar Demirer, Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, İlçe Jandarma Komutanı, İlçe Emniyet Müdürü, İl Genel Meclis Üyeleri, İlçe Parti Başkanları, Daire Amirleri, Memurlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Daha sonra Kaymakamlık önünden kaldırılan ücretsiz araçlarla birlikte vatandaşlar, Nevşehir Diriliş meydanındaki temsili demokrasi nöbeti için düzenlenen programa katılım sağlandı.
Merkez Tekke ve Cuma Camiinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle Şehitlerin ruhu için dualar edildi. Hacı Bektaş Veli Müzesi önünde vatandaşlara Kaymakamlıkça yemek ikramında bulunuldu.