Hacıbektaş ilçesinde Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı'nda direkteki Türk bayrağının bir gösterici tarafından indirilmesine tepki amacıyla "Bayrağa saygı yürüyüşü" yapıldı.
Hacıbektaş Belediyesi ve sivil toplum kuruluşları tarafından organize edilen yürüyüş, Atatürk Bulvarından başladı. Ellerinde Türk bayraklarıyla slogan atan guruptakiler, Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Burada toplanan 200 kişi, Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından 1 dakikalık saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı'nı okudu.

Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, yaptığı konuşmada, birlik ve beraberliğin sembolü olan Türk Bayrağını gönderden indirenler ile azmettirenleri kınadıkalrını söyledi.

Selmanpakoğlu şunları kaydetti:

"Tüm dünya şunu iyi bilsinki ulusumuzu etnik yapı ve inançlarından dolayı ayrıştırmayınız,vatanımızın bir karış toprağını dahi böldürmeyiz kimseye vermeyiz.türkiye cumhuriyetinin laik demokratik,sosyal hukuk devleti olarak sonsuza kadar ulusuyla ve yurduyla birlik beraberlik ve bütünlük içinde her ortamda canımız pahasına varlığını sürdüreceğini söyleriz ve şanlı bayrağımızı gönderinden indirtmeyiz. Tüm dünya şunu bilsin ki bu cennet vatanımızda kardeşçe yaşamak her karış toprağımıza sahip çıkmak tutkumuzdur. Bayrağımız bir olduğumuzun, iri olduğumuzun, diri olduğumuzun ifadesidir. Türk ulusunun şanıdır, şerefidir, onurudur. kanımız ve canımız pahasına bayrağımıza sahip çıkıp gönderinde dalgalandırmak en kutsal görevimizdir, andımızdır, namusumuzdur."

Açıklamanın ardından yürüyüşe devam eden guruptakiler, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz, Bayrağa uzanan eller kırılsın" sloganı atarak olaysız dağıldı.