İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince  İstanbul ve Nevşehir illerinde 6 ayrı adreste gerçekleştirilen eş zamanlı operasyon kapsamında, 2 şüpheli, adreslerinde arama ve el koyma işlemi sonucunda yakalanarak gözaltına alınmış, 3 şüpheli ise “suça sürüklenen çocuk” sıfatıyla gözaltına alınmadan adreslerinde arama ile incelenmek üzere dijital materyallere el koyma işlemleri gerçekleştirilmiştir.

İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube  Müdürlüğünce yürütülen soruşturma kapsamında; “TCK Md. 220 - Kanunun Suç Saydığı Fiilleri İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, TCK Md. 243- Bilişim Sistemlerine Hukuka Aykırı Olarak Girmek; TCK Md. 244 - Sistemi Engelleme, Bozma, Verileri Yok Etme Veya Değiştirme, TCK Md. 245 - Başkasına Ait Banka Veya Kredi Kartını Her Surette Olursa Olsun Ele Geçirme Ve Kart Sahibinin Rızası Bulunmaksızın Kullanma” suçlarıyla ilgili olarak,
İstanbul ilinde kredi kart bilgileriyle alışveriş yapılan ve özellikle çiçek siparişi alan şirketlerin web siteleri ile sunucularına, internet aracılığı açıklarından faydalanarak uzaktan erişim sağlayan, kredi kart bilgilerini ele geçirerek örgüt üyeleri arasında paylaşan, ele geçirilen kart bilgileriyle yurtdışı ve yurtiçi kaynaklı harcamalar yapan bir Hacker grubunun varlığı tespit edilmiştir.

Hacker grubunun sadece 18 kişinin kredi kart bilgisiyle yaklaşık 30.000 TL zarar verdiği tespit edilmiş, zararın önlenmesi ve grubun deşifresine yönelik yapılan yaklaşık 7 ay süren çalışmalar sonucunda; 12/11/2013 tarihinde İstanbul ve Nevşehir illerinde 6 ayrı adreste gerçekleştirilen eş zamanlı operasyon kapsamında, 2 şüpheli, adreslerinde arama ve el koyma işlemi sonucunda yakalanarak gözaltına alınmış, 3 şüpheli ise “suça sürüklenen çocuk” sıfatıyla gözaltına alınmadan adreslerinde arama ile incelenmek üzere dijital materyallere el koyma işlemleri gerçekleştirilmiştir.

Ele Geçirilen Malzemeler: 
- Laptop : 5 Adet
- Tablet Bilgisayar : 1 Adet
- Cep Telefonu : 4 Adet 
- Flash Bellek : 3 Adet
- Harddisk : 8 Adet
Hacker grubu yöneticilerinin el konulan dijital materyallerinde yapılan incelemede,

- 311 kişiye ait kullanıma hazır kredi kart bilgisi,
- Çiçek siparişi alan 3 şirketin veritabanı bilgileri,
- Kamu kurumlarına ait web sitelerinin açıklarına yönelik bilgiler tespit edilmiştir.
Gözaltına alınan 18 yaşından büyük 2 şüpheli, 15/11/2013 günü İstanbul Adliyesine sevk edilecektir. Operasyon sonucu yaklaşık 500.000,00 TL’lik zarar önlenmiştir.

http://sibersuclar.iem.gov.tr/ihbar_sikayet.html

İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube  Müdürlüğü sorumluluğunda olan suçlarla ilgili şikayet ve ihbarlarınızı www. sibersuclar.iem.gov.tr  websitesi İhbar - Şikayet bölümünden, diğer suçlarla ilgili ihbar ve şikayetlerinizi İstanbul Emniyet Müdürlüğü ihbar ve şikayet bölümünden yapabilirsiniz.