Büro, eğitim, güzel sanatlar, ticaret ve kooperatif iş kolunda faaliyet gösteren Öz Büro İş sendikası Nevşehir’de il yönetiminin atanması ile faaliyetlerine başladı. İl yönetimine; il başkanlığına Muhammet Fatih Mutlu, il sekreterliğine Zeynep Ünsal, il mali sekreterliğine de Aslı Aydoğdu atandı.

İl başkanı M.Fatih Mutlu’nun yaptığı açıklama şu şekilde:

İl yönetimimizin Nevşehir’imize ve tüm işçi camiasına hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. İlimizde iş kolumuzda yer alan tüm kurum ve kuruşlardaki işçi arkadaşlarımızı sendikamıza davet ediyoruz.

Nevşehir’de öncelikle taşeron işçisi arkadaşlarımızın ve bunun yanında tüm işçi arkadaşlarımızın yanında olup sıkıntılarına çare olmaya çalışacağız. Bunun yanında ilimizde faaliyette bulunan Hak-İş Konfederasyonumuza bağlı sendikalar ile koordineli bir şekilde çalışıp Nevşehir’de işçilerimizin sesi olmaya gayret göstereceğiz.

Öz Büro İş Sendikası olarak şu an Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı hastanelerde V.H.K.İ olarak görev yapan otomasyon personelleri için Toplu İş Sözleşmesi sürecini başlatmış bulunmaktayız. Bu sözleşme ile birlikte burada çalışan arkadaşlarımıza yeni sosyal hakların yanında ücretlerinde de bir takım artışlar sağlayacağız.

Tüm işçi arkadaşlarıma buradan sesleniyorum; gelin Hak-İş çatısının altında buluşalım. Bu vesile ile sendikamızın Nevşehir’imize, tüm işçilerimize ve Hak-İş ailesine hayırlara vesile olmasını ve işçi arkadaşlarımın emeklerinin karşılıklarını almalarını temenni ediyorum.