KOSGEB tarafından kobilere verilen faizsiz destek için başvuruda bulunan ve destek almaya hak kazanan işletmelerden özel bankalar tarafından yapılan haksız kesintiler iade ediliyor.

Bankaların destek almaya hak kazanan firmalardan değişen oranlarda yaptığı sigorta kesintilerinin Türkiye genelinde milyonlarca lirayı bulması üzerine BDDK konu hakkında inceleme başlattığını açıklamıştı.

KOSGEB Başkanlığının bankaların çok cüzi miktarlarda kesinti yapacağını ve bu rakamın 100 TL’yi geçmeyeceğini açıklamasına rağmen özel bankalar tarafından 2.000 ile 5.000 lira arasında değişen miktarlarda kesinti yapması ve konunun gündeme gelmesi üzerine BDDK inceleme başlatmıştı. İnceleme tamamlanmamış olmasına rağmen bazı özel bankalar yaptıkları kesintileri iade etmeye başladı.

BDDK incelemesi sonucunda diğer bankalarda aynı şekilde yaptıkları haksız kesintileri KOBİ’lerimize iade etmeye başlayacak. Nevşehir’de destek almaya hak kazanarak bankalardan kredilerini alan firmalarımızın haksız yapılan kesintiler için bankalara başvuru yapmalarını hatırlatıyoruz.