NEVŞEHİR(MHA) Okul Sporları Halk Oyunları İl Birinciliği Minikler-Yıldız ve Gençler Müsabakaları  28 Şubat 2015 Cumartesi günü Damat İbrahimpaşa Spor Salonunda yapılacak. Yarışma teknik toplantısı ise 26 Şubat Perşembe Saat 17:30 da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde yapılacak.

Yarışmaya katılmak isteyen Okulların 26 Şubat 2015 Perşembe günü yapılacak olan teknik toplantıya kadar Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Okul Sporları Bölümüne müracaat etmeleri gerektiği bildirildi. .

Yarışmalar; Spor Genel Müdürlüğü Okul Spor Faaliyetleri Yönetmeliği’ne, Spor

Faaliyetleri Dairesi Başkanlığınca öngörülen hükümlere, Yarışma Talimatlarına uygun olarak yapılacak. Miniklerde mahalli, yıldızlar ve gençler kategorilerinde ise mahalli, grup ve Türkiye birinciliği kademelerinde kız ve erkek veya karma okul takımları arasında yapılacak.

Mahalli yarışmalar,Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüklerince belirlenecek takvim doğrultusunda ilan edilecek ve düzenlenecek. Grup ve Türkiye birinciliği yarışmaları ile ilgili katılımcı listeleri ve duyurular Daire Başkanlığımızca https://okulsportal.gsb.gov.tradresinden yayınlanacak. Mahalli, Grup ve Türkiye birinciliği yarışmalarına kız, erkek veya karma olarak katılacak takımlar; Geleneksel (düzenlemesiz) dalda minikler, yıldızlar ve gençler kategorilerinde; en az 7, en fazla 16 ve 2 yedek sporcudan, Geleneksel (düzenlemeli) dalda minikler, yıldızlar ve gençler kategorilerinde; en az 16 en fazla 32 ve 2 yedek sporcu, 1 idareci, 1 çalıştırıcı ya da 2 çalıştırıcıdan oluşacak. İlan edilen grup ve Türkiye birinciliği yarışma programlarına göre müsabakaları erken sonuçlanan veya tamamlanan takımların yasal harcırahları, organizasyonu düzenleyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl müdürlüğünce hazırlanan ayrılış evrakında belirtilen tarihe göre, bağlı oldukları Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüklerince ödenecek. Mali konularla ilgili hususlarda, Okul Spor Faaliyetleri Yönetmeliği’nin 17 nci maddesine göre işlem yapılacak. Avans kapatma işlemleri kafile idarecisi veya çalıştırıcısı tarafınca yapılacak. Ödemelerde kafile onay listesi ödeme bordrosuna mutlaka eklenecek.  Mahalli yarışmalarda; ilk dört dereceyi elde eden takımlara kupa ve başarı belgesi, sporcularına madalya, dereceye giremeyen takımlara ise katılım belgesi verilecek. Grup yarışmalarında; bir üst kademedeki yarışmalara katılma hakkı elde eden takımlara ve sporcularına başarı belgesi ile madalya, derece elde edemeyen takımlara ve sporcularına ise katılım belgesi verilecek. Türkiye birinciliği yarışmalarında; ilk dört dereceyi elde eden takımlara kupa ve başarı belgesi, sporcularına ise madalya ve başarı belgesi, dereceye giremeyen takımlara ve sporculara katılım belgesi verilecek. Yıldızlar ve gençler kategorilerinde grup yarışmalarına katılacak takım sayıları bir önceki eğitim öğretim yılının;

Türkiye birinciliği yarışmalarında ilk dört dereceyi elde eden takımların illerine, Bir önceki eğitim öğretim yılının mahalli yarışmalara fiilen katılan takım sayıları dikkate alınarak, Daire Başkanlığımızca belirlenecek ve ilan edilecek. Yıldızlar ve gençler kategorisinde K.K.T.C direkt olarak Türkiye birinciliği yarışmalarına katılacak.