23  Şubat  Pazar  günü  akşam 19 00 da  Avanos seçim  bürosunu  ziyarete  gelen Azerbaycan  nene  hatunlarından  olan değerli  Hanım HALİLOVA seçim büromuzdaki bayanlara Azerbaycan Bağımsızlık mücadelesini anlatırken geçmişte yaşamış oldukları ağır ve bir o kadarda  zor  şartları  sanki  yeniden  yaşarcasına  duygulanırken  bağımsızlığın  ne denli önemli ve kazanımının ne denli zor olduğunu, kendi öz kardeşlerinden gelecek bir sesin, bir nefesin önemini öyle güzel anlattı' ki dinleyiciler duygu selinden ağlamaklı oldular. 
 Hanım  HALİLOVA   Azerbaycan da Rus  zulmüne karşı vermiş olduğumuz şanlı mücadele ile Bağımsızlığımızı kazanmamız kolay olmadı, çok ağır  bedeller  ödedik, sabi sübyan  çocuklarımızın  başları  kesilerek  çarmıha  astılar, hamile  kadınlarımızın karnını süngü  ile yırtarak  ceninleri  aldılar  bizler  bunları  yaşaya, yaşaya  mücadele  ettik. Rusların ve Ermenilerin  insanlık dışı her kötülüğe rağmen  bizler  Dilimizi de, Dinimizi de, kültürümüzü de bu günlere bedellerini ödeye, ödeye taşıdık' ya, Türkiye'nin toprağını  yağmurlu havada çamur olmasına rağmen hasretin bittiği anda yaladım' ya ölsem de gam değil. ALLAHIMA şükürler olsun.
 Hanım HALİLOVA dinleyicilerle hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra Avanos' uda sizleri de çok sevdim, Belediye Başkan adayınız  Mustafa KILIÇ beyefendi inşallah sizlerin desteği, gayreti ile seçilir de yapacağı bir organizasyonla tekrar bir araya gelmemiz nasip olur bende  sizlere  bize reva  görülen  hayat  şeklini en ince  ayrıntısına  kadar  anlatırım. Bu kısa  ama  çok sıcak ve samimi  anlarımızı  hiç unutmayacağını söyleyen Muhterem Hanım efendi Hanım HALİLOVA 'ya Partimiz adına, Dinleyiciler adına ve tüm Avanos Halkı adına teşekkür  ediyoruz. Ve diyoruz' ki Kainat var  olduğu  müddetçe  dünyanın  her hangi bir  yerinde yaşayan bir TÜRK' ün acısı acımızdır, matemi matemimizdir. Bu dün böyle idi, ebediyete kadar da böyle olacak dedi.