Anadolu’nun kapıları, Malazgirt Savaşı ile Ağustos’ta kazanılan zaferle açılmıştır. Yine bir Ağustos’ta dağılmaya yüz tutan Türk birliği Mercidabık’ta kazanılan zaferle yeniden toparlanmıştır.

Ağustos’ta kazanılan zaferlerin en önemlilerinden biri de 30 Ağustos Zaferi’dir. Kahraman gazi ve şehitlerimizin nice fedakârlıklarla verdiği istiklal mücadelesini bütün dünyaya haykırdığı ve sonucunu zaferle taçlandırdığı 30 Ağustos tarihi; ordumuzun ve aziz milletimizin şanlı tarihinde bir destandır.

Türk milleti 30 Ağustos Zaferi ile egemenliğini kayıtsız şartsız tüm dünyaya haykırmıştır. 30 Ağustos Zaferi; yoksulluğa, haksızlığa ve tüm olumsuz şartlara rağmen işgale baş eğemeyen Atatürk önderliğindeki milletimizin zaferidir. Bu zafer göstermektedir ki Türk Milleti koşul ne olursa olsun yıkılmaz, parçalanmaz, dağılmaz. Yine unutulmamalıdır ki dünya döndükçe bu millet denge unsuru olarak var olacak ve var olduğu sürece de varlığından, birliğinden ve dirliğinden asla taviz vermeyecektir.

Bu düşüncelerle 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyor, hür ve bu topraklarda, kendi bayrağımız altında yaşamamızı kanları ve canları pahasına ödeyen kahraman gazilerimizi ve şehitlerimizi hürmet, minnet ve şükranla anıyorum.

AK Parti Ürgüp Belediye Başkan Aday Adayı
Hasan Albayrak