Nevsehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Atila Oğuz Boyalı, yaptığı basın  açıklamasında, Hoshie Teramatsu'nun tedavisinin Dr. İ. Şevki Atasagun Nevşehir Devlet Hastanesinde başarı ile devam ettiğini ve bir kaç güne kadar taburcu olabileceğini söyledi.


Olaydan sonra hastanelerine getirilen Hoshie Teramatsu'nun vücudunun bir çok bölgesinden bıçak darbesi olduğunu ve 3-4 saat süren bir ameliyat geçirdiğini kaydeden Boyalı," Japon turist hastanemize geldiğinde tansiyonu alınamıyor vaziyetteydi, boynunda kesisi vardı, damar yaralanması vardı, göğsünde yaralanması vardı, akciğer travması mevcuttu ve vücudunun çeşitli yerlerinde kesikler vardı. Başarılı bir ameliyattan sonra yoğun bakım süreci başladı" diye konuştu.


Ailesi Japonya'ya götürmek istiyor


Teramatsu'nun ailesinin kızlarını Japonya'ya götürmek için talepte bulunduğunu ifade eden Boyalı, şöyle devam etti:


"Şu anda servise çıkartıldı durumu gayet iyi. Bir başka ile ya da bir başka hastaneye sevk etme ihtiyacımız bulunmamaktadır. Hastanemizde her türlü tedavimiz yapılmaktadır. Ailesi kızlarını ülkesine götürmek istiyor, ısrar ederlerse tedavi açısından çok fazla bir sıkıntı olmayacağından gönderilmesi için çeşitli yolları düşünüyoruz. Hastamız birkaç güne kadar taburcu olabilir."


Göreme beldesi Zemi Vadisi'nde yürüyüş yapan Japon turistler Mai Kurihara ile Hoshie Teramatsu, bıçaklı saldırıya uğramış, Kurihara hayatını kaybetmiş, Teramatsu ise yaralanmıştı.