Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, 23 Eylül 2013 Pazartesi günü Ahilik Haftası kutlamalarına katılmak üzere Kırşehir'e gelecek.

Bakan Yazıcı, 23-28 Eylül tarihleri arasında Kırşehir’de düzenlenecek olan 26. Ahilik Haftası kutlama programının açılış törenine katılacak ve kutlamalarda Kırşehirlileri yalnız bırakmayacak.

Bakan Yazıcı, sabah saat 10.00'da başlayacak törenlerde, Ahi Evnan Külliyesini ziyaret ederek dua edecek ve ardından Ahi Çarşısı'nın açılışını gerçekleştirecek. Uzun Çarşı ve 2. Çarşı esnafını ziyaret edecek olan Bakan Yazıcı, Ahi Helvası ve Ahi Pilavı yiyecek.

Aynı zamanda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Ahilik Haftası kutlamaları ve Neşet Ertaş Altın Bağlama Ödül törenine katılmak üzere Kırşehir'e geleceği bildirildi.

Başbakan Erdoğan'ın bu yıl 26. kutlanacak olan Ahilik Haftası etkinliklerine katılmak üzere 28 Eylül 2013 Cumartesi günü Kırşehir'e geleceği öğrenilirken; Erdoğan'ın aynı zamanda Neşet Ertaş'ın ölüm yıldönümü nedeniyle yapılacak ALTIN BAĞALAMA ÖDÜL TÖRENİ'ne katılacağı bildirildi.

Başbakan Erdoğan'ın ziyaretinin yaklaşık 2 saat süreceği ve resmi kutlama programında Kırşehir halkına sesleneceği kaydedildi. Erdoğan, ziyaretinde sadece Ahilik törenlerine katılacak ve konuşma yaptıktan sonra Kırşehir'den ayrılacak.