Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altınışık, Çiftçi Kayıt Sistemine kayıt işlemlerinin Haziran ayı sonunda tamamlanacağına dikkat çekerken, çiftçileri bir an önce kayıtlarını yaptırmaları konusunda uyardı.
Geçtiğimiz yıl 700’e yakın çiftçinin kaydını yaptırmadığı için desteklerden yararlanma konusunda mağduriyet yaşadığına işaret eden Nevşehir Ziraat Odası başkanı Altınışık, tarlalarda ekim faaliyetleri başlamadan çiftçinin kayıtların son gününü de beklemeden kayıt işlemlerini yaptırmalarının kendileri menfaatine olacağının da altını çizdi.
Altınışık, “Bilindiği üzere çiftçilerimizin doğrudan gelir desteklerinden yararlanabilmeleri için ÇKS’ye kayıtlı olmaları gerekiyor. Bu kayıtlar 30 Haziran 2016 tarihinde sona eriyor. Bizim çiftçilerimizden istirhamımız haziran ayını beklemeden gerekli kayıt işlemlerini yaptırmaları. Zira Haziran ayında tarlalarda belirli işleri oluyor ve o yoğunlukta gelip ÇKS kayıtlarını yaptırmaları da güç oluyor. Şu boş sürede kayıtlarını yaptırmaları istiyoruz. Geçen yıl 600 çiftçimiz işlemlerini yaptırmadıkları için mağdur duruma düşmüşlerdi. 6 bin 500 – 7 bin dolayında çiftçimiz ilimiz genelinde Çiftçi kayıt sistemine kayıt yaptırıyor. Bu yıl da bu sayıya yakın bir kaydın yapılmasını bekliyoruz” dedi.