Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda ki Anayasa Değişiklik Teklifi görüşmeleri sırasında yaşanan 'Kürdistan var mı yok mu' tartışmasında HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım'ın sözde Kürdistan için Kapadokya benzetmesi ifadesini kullanması Nevşehir'de büyük tepki topladı.

HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp, Mecliste yaptığı konuşmasında 'Kürdistan' sözünü kullanınca, AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "Kürdistan diye bir yer yoktur" cevabı verdi.

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım ise, "Kapadokya diye bir yer resmiyette yoktur ama realitede vardır" karşılığını verdi.

HDP'li Yıldırım'a cevap ise Daha önce Türk Tarih Kurumu başkanlığı da yapmış olan MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, bu tartışmanın yaşandığı sırada söz alarak şunları söyledi: "Gerek ilmi gerek coğrafi olarak konuya baktığımızda, sadece Türkiye'de 1847 yılında Tanzimat'ın ilanından sonra bir Kürdistan eyaleti kurulmuştur. O tarihe kadar hiçbir zaman Kürdistan eyaleti olmamıştır. Kürdistan, bugünkü Süleymaniye, Erbil, Hemadan bölgesindeki arazidir. Bütün yabancı haritalarda, her yerde Diyarbakır bölgesi -Hakkâri'ye kadar olan bölge- 'Türkomanya' olarak geçer, yabancı haritalarda bile 'Türkomanya' diye geçer. Dolayısıyla orada bir Kürdistan söz konusu değildir." dedi.

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım'ın Kürdistan için yaptığı çirkin Kapadokya benzetmesi Nevşehirli vatandaşlarımızı öfkelendirirken, Nevşehir Siyasilerinin hiçbir tepki göstermemesi ise dikkat çekti.

Her bir Nevşehirli için "vatan, millet, bayrak ve devlet" hassasiyetlerini dile getiren Nevşehirli vatandaşlarımız, PKK'nın parlamentodaki uzantısı HDP'nin kendi bir takım iddia ve emellerine Kapadokya'yı alet etmelerine, sözde Kürdistanla benzetmelerine ve ağızlarına almalarına büyük tepki gösterdiler. 

Ya Sev, Ya Terket...!

En son 15 Temmuz hain darbe girişiminde, Meydanları doldurup sabahlara kadar İstiklal Nöbeti tutan, Vatan Bayrak Millet ve Devlet sevgisini ve bağlılığını dosta düşmana tüm dünyaya gösteren Nevşehir halkı, kutsal gördüğü vatanımızın her bir karış toprağı için "7'den 77'ye" canıyla malıyla herşeyini vermeye hazır olduğunun ve ayrıca Millet olma olgusu ile milli birlik ve beraberliğin en güzel örneğini sergilemiştir.
Tüm Türkiye gibi Nevşehirliler içinde konu Vatansa gerisi teferruattır. Bu bilinçle bu vatanın ekmeğini yiyip suyunu içerek ülkemize düşmanlık besleyen vatan hainlerine bir sözümüz olacak; "Ya seveceksin yada terkedeceksin..."