NEVŞEHİR(MHA) Ülkemizde son yıllarda yaşanan siyasi istikrarında etkisiyle en parlak günlerini yaşayan esnaf sanatkarlar kredi kefalet kooperatifinde yıl sonuna kadar kredi miktarının 20 Milyon liraya ulaşması hedefleniyor.

Geçtiğimiz yılın kredi miktarının % 30 dolayında üzerine çıkan esnaf ve sanatkarlara verilen kredi miktarının bu yıl sonuna kadar 20 Milyon liraya ulaşmasını beklediklerini ifade eden Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Kemal Ay, Kasım ayı başlarında 16.5 Milyon TL seviyesinde bulunan kredi miktarının bu yıl rekor seviyeye ulaşmasını arzuladıklarını ifade etti.

Geçtiğimiz yılın ilk 10 aylık bölümünde Nevşehirli esnaf ve sanatkara verilen kredi miktarının 11 Milyon TL seviyesinde bulunduğuna değinen Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Kemal Ay, “Bu yıl plasman sıkıntımız yok. Kooperatifimizin 1. sınıf kooperatif olması nedeniyle plasman konusunda hiç sıkıntımız olmadı. Yıl sonuna kadar 20 Milyon TL kredi miktarına ulaşmamız demek kooperatifimizin kredi konusunda rekor kırması anlamına da geliyor. Kooperatifimizi bugünlere getiren tüm Nevşehirli esnaf ve sanatkarlarımıza, bu kredilerin vatandaşa ulaşmasında son derece uyumlu bir çalışma gösteren Halk Bankası Şubesi yönetimi ve çalışanlarına bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.