NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir İl Halk Kütüphanesi’nde öğrencilere ve vatandaşlara yönelik sunulan ücretsiz bilgisayar ve internet kullanımı hizmetinden bu yıl 10 binin üzerinde kişinin yararlanması hedefleniyor.

İl Halk Kütüphanesi Müdürü Özcan Yoldaş, kütüphane içerisinde araştırma yapmak isteyen öğrencilere ve yetişkinlere yönelik olarak 20 adet bilgisayar bulunduğunu ve bu bilgisayarlardan dileyen herkesin ücretsiz olarak faydalanabildiklerini kaydetti.

Bu hizmet sayesinde hem öğrencilerin hem de yetişkinlerin boş vakitlerini internet ortamında araştırma yaparak geçirebildiklerini kaydeden Yoldaş, “Özellikle öğrencilerin yoğun bir ilgisi var. Öğrenciler boş vakitlerinde buraya gelerek bilgisayar ortamında ödevlerini hazırlayabiliyor hem de internette araştırma yapabiliyorlar. Bunun yanında vatandaşlarımız da bu hizmetten faydalanabiliyor. Tüm bilgisayarlarda kullanılan filtreleme sayesinde zararlı sitelere erişim de engellenmiş durumda. O nedenle aileler gönül rahatlığı ile internete girmek ve bilgisayarda ödev hazırlamak isteyen çocuklarını kütüphanemize yönlendirebiliyor” dedi.