Hem Müze, Hem Restaurant 

NEVŞEHİR(MHA) Türkiye’nin en önemli kültür turizmi merkezlerinden Kapadokya’nın Başkenti Nevşehir’de bölgenin kültürü cansız alçıdan yapılmış manken canlandırmaları ile yaşatılıyor.

Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar kasabasında bulunan Kültür Müzesi, özellikle bölge halkının kültür ve yaşam koşullarını merak eden yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor.

Müze,1954 yılında Kapadokya Bölgesinin ilk turistik oteli olarak, Ortahisar’da yapılmış olan,eski “Göreme Otel” binasının restorasyon çalışmaları yapıldıktan sonra kuruldu.
Müze’de toplam 12 oda bulunmakta ve Kapadokya Bölgesinde yaşayan insanların geleneksel yaşam biçimleri Etnoğrafik bir dille, heykeller ile canlandırılarak anlatılmakta.

Kayaların oyularak, kilise ve ev haline nasıl getirildiği, tarım hayatı ve tarımda kullanılan aletler, eski kayıt damı (mutfak), pekmez yapımı, halı ve kilim dokumacılığı, kumaş baskı teknikleri, Türk Hamamı, eski bir köy meydanı, köy odası, kız isteme geleneği, kına gecesi merasimi, gelin odası ve finalde gelen ziyaretçilerimizin “Ortahisar Hatırası” fotoğrafı alabilecekleri bir bölüm bulunuyor.