NEVŞEHİR(MHA) Kızılay Nevşehir Şube Başkanlığı 2 yıldır Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün talip olduğu ancak bir türlü gelişme kaydedilemeyen eski sağlık müdürlüğü binasına talip oldu.

Konuyu geçtiğimiz gün söz konusu binanın hazineye ait olması nedeniyle İl Defterdarı Hatice İşçen Ercoşman’a ileten Kızılay Nevşehir Şube Başkanı Cengiz Gülen, söz konusu binanın onarılarak Kızılay Nevşehir Şube Başkanlığına bağlı sosyal tesis olarak değerlendirilmesinin planlandığını belirtti.

Kızılay’ın kamu yararına çalışan bir dernek olması nedeniyle böyle bir talepte bulunduklarını da ifade eden Kızılay Nevşehir Şube Başkanı Cengiz Gülen’in bu talebinin önümüzdeki günlerde İl Defterdarlığı ve Milli Emlak Müdürlüğünce yapılacak değerlendirmelerin ardından sonuçlandırılması bekleniyor.

Bu arada söz konusu bina hatırlanacağı üzere İl Sağlık Müdürlüğünün yeni binasına taşınmasının ardından 4 yıla yakın bir süredir boş ve atıl bir şekilde duruyor. Binaya talip olan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü binanın onarımı ve bakımının yeni bir bina yapımı kadar maliyetli olmasından dolayı bu fikrinden vazgeçmişti. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hüseyin Şener, halen il müdürlüğünün hizmet verdiği eski yetiştirme yurdu binasının bulunduğu alan içerisine yeni bir bina yapmayı planladıklarını da kamuoyuna aktarmıştı.