NEVŞEHİR(MHA) İHH İnsani Yardım Vakfı Türkiye'de ve diğer Müslüman ülkelerdeki yetim çocuklara sahip çıkmak amacıyla geniş katılımlı kampanya başlattı. “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” kampanyası çerçevesinde öğrenciler harçlıklarından ayırdıkları küçük miktarlarla istedikleri ülkeden, diledikleri bir yetimi kardeş olarak seçip maddi anlamda destekliyor ve kendisiyle mektuplaşabiliyorlar.

Kampanya ile ilgili bilgilendirme sunumu Nevşehir İmam Hatip Lisesi'nde yapıldı. İHH Nevşehir Koordinatörü Baki Öncel, İHH Nevşehir Hanım Kolları Başkanı ve Yetim Birimi Sorumlusu Sedef Öğütgen, Genç İHH Sorumlusu Asiye Yalap yaptıkları sunum ve bilgi notları ile kampanyanın nasıl yürütüldüğüne ilişkin bilgiler verdiler. 

İmam Hatip Lisesi öğretmenlerinden M. Akif Çelik'in de konuşma yaptığı toplantıda "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" kampanyasının önemi anlatıldı.

Sedef Öğütgen burada yaptığı konuşmada; "Çocuklarımızı küçük yaşlardan itibaren bilinçli, yardımsever başkalarının dertleriyle dertlenen duyarlı insanlar olarak yetiştirebilmeyi esas almakta. Bu proje; savaş, doğal afet, yoksulluk, hastalık vb. sebeplerle Türkiye veya dünyanın bir başka ülkesinde anne/babasını kaybetmiş olan çocuklarımızın eğitim, sağlık, barınma, gıda, giyecek, barınma gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması için ülkemizdeki ilköğretim ve lise seviyesindeki öğrencilerimizin katkı sağlamasını; böylece dünyada iyiliğin yayılmasını hedeflemektedir" dedi.

Genç İHH Bayanlar Sorumlusu Asiye Yalap ise, "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” kampanyasına katılan sınıfların, destekledikleri yetim kardeşlerine her ay 100 TL göndereceğini, sınıfın desteklediği yetim kardeşine ait bilgilere (çocuğun ismi, fotoğrafı, ülkesi, doğum tarihi, babasının vefat tarihi, annesinin sağ olup olmadığı, kardeş sayısı) sahip olacağını söyledi ve kampanyanın detayları hakkında bilgiler verdi.

İHH Nevşehir İl Koordinatörü Baki Öncel ise konuşmasında yetim çocukların dinimizdeki önemine değindiği konuşmasına şöyle devam etti. "Bugün dünya üzerindeki siyasi ve sosyal gelişmelere bakıldığında, dünyanın insanlık için arzu edilen iyilik ikliminin bir hayli uzağında olduğu görülmektedir. Ortadoğu’dan Afrika’ya, Kafkasya’dan Balkanlar’a ve Amerika’ya kadar dünyanın dört bir yanında savaş, doğal afet, yoksulluk ve benzeri sebeplerle yaşanan mahrumiyetler nedeniyle 200 milyondan fazla çocuğun yetim kaldığı ve bu çocuklara her yıl 3 milyonun üzerinde yeni yetim ve terk edilmiş çocuğun eklendiği kaydedilmektedir. İHH, bütün insanlığa emanet olan yetim çocukların geleceği için etkili ve planlı bir faaliyet takvimi yürütmenin gerekliliğinden yola çıkarak yetim destek çalışmalarını başlatmıştır.

Devletlerin yetim ve kimsesiz çocuklarla ilgili ortaya koyduğu sosyal politikalar maalesef mevcut ihtiyaca cevap verememektedir. Yardıma muhtaç bu çocukların maddi ve manevi ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için daha güçlü, sürdürülebilir, kalıcı ve çözüm odaklı sosyal çalışmalar yapılması gerekmektedir. Zira hedef kitlesi sadece çocuk olan art niyetli yapılanmalar her gün binlerce çocuğu tehdit etmektedir. Her yıl 2,5 milyon çocuğun kaçırılarak satıldığı, 300.000 çocuğun cephelere sürüldüğü dünyamızda insanlığın kendilerini fark etmesini bekleyen milyonlarca yetim çocuk bulunmaktadır. İnsan tacirleri, organ ve fuhuş mafyaları, misyoner kuruluşlar ve yoksulluk gibi tehlikelerin hedefi durumunda olan bu çocukların sorumluluğu tüm insanlığa aittir"