NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir il merkezinde son günlerde dikkat çeken bir billboard reklamı ilimizdeki basın yayın kuruluşlarında yayınlanan haberleri gerçek dışı göstermenin çabası olarak algılanıyor.

Kendisini Nevşehir’in sesi, kulağı ve dili olarak lanse eden, diğer basın yayın kuruluşlarını ise gerçek dışı haber yapmakla adeta itham eden bir yerel gazetenin billboard reklamı özellikle yıllardır bu işten geçimini sağlayanları rencide etti.

Konuya ilk dikkat çekenlerden biri de Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Muammer Başer oldu. Söz konusu gazetenin sahibinin Nevşehir’de bir dönem cemiyet başkanlığı da yaptığını belirten Başer, etik olmayan bu durumu kendisine ilettiklerini, Nevşehir’deki gazetecileri rencide eden bu yazının düzeltilmesini istediklerini söyledi.

20 Yıla yakın bir süredir gazetecilik yaparak geçimini sağlayan, geçimini matbaacılık ya da başka illerden kazanmadığını belirten Nevşehir Manşet Haber Ajansı Yazı İşleri Müdürü Ali Çamur’da konuya ilişkin tepkisini “Doğruya biz sabah akşam nerde ne yalan haber bulsak diye uğraşıyoruz” yorumunu yaptı.