Nevşehir’e havayolu ve kara yolunun ardından hızlı tren ağı ulaşımını da sağlayacak olan hızlı tren projesinde son derece kritik günler yaşanıyor. Zira, 2023 yılında tamamlanması hedeflenen hızlı tren projesinin daha erken tarihte tamamlanmasına yönelik çalışmalar sürdürülüyor.

Ulaşım açısından Nevşehir için bir devrim anlamına gelen hızlı tren projesinin daha erken alınma ihtimali bulunduğunu kaydeden Ak Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, konunun yakın zamanda kesinlik kazanacağını ve kamuoyu ile bu müjdeli haberi paylaşmak için sabırsızlık içerisinde bulunduklarını söyledi.

Gizligider, “ Hızlı tren konusunda alt yapı çalışmaları tamamlanmış durumda. Geçiş istikameti konusunda bizim bölgeden değil ama Antalya bölgesinden bir itiraz var. Bu itirazların değerlendirilmesinin ardından istikamet konusunda son karar verilecek. İhalede yakın zamanda yapılacak. İhale ilgili başka bir sorun yok. Ancak hızlı tren projesi bilindiği üzere 2023 yılında tamamlanması planlanıyor. Ancak bu projenin daha öne alınması konusunda çalışmalarımızda var. Henüz kesinleşmediği için net bir ifade de bulunmak yanlış olacaktır. Ama çok yakın bir süre içerisinde konuyla ilgili kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz” dedi.