29 Ekim 2014 tarihinde kuruluş çalışmalarını tamamlayan ‘Hollanda Nevşehirliler Platformu’ tarafından Rotterdam Daimond Plaza’da önceki gün gerçekleştirilen ‘Nevşehirliler Gecesi’ne başta Nevşehir Vali  Yardımcısı Vural Demirtaş olmak üzere Rotterdam Muavin Konsolosu Ulvi Darendeli, Hollanda Sosyal Demokrat İşçi Partisi (PvdA) Milletvekili Tunahan Kuzu, Hollanda Türk Federasyon Genel Başkanı Murat Gedik, Hollanda Azerbeycan Türk Kültür Derneği Başkanı İlhan Aşkın, Azerbeycan İlimler Akademisi Rektörü Prof. Dr. Elçin İskenderzade,  STK temsilcileri, işadamları, politikacılar katıldı. Öte yandan sanatçılar Hilmi Şahballı, Kazım Kalaycı ve Hasan Gül, şairler Hüsamettin Darıcı ve Hollanda Türk İslam Kuruluşları Birliği Başkanı Şair Abdullah Güven ile kısa adı INIMB olan Kültürlerarası Müzik ve Sahne Sanatları Enstitüsü (INIMB e.V) NRW Türk Müziği Korosu da şölende sahne aldılar.
 
Sunuculuğunu Mümin Uluç’un yaptığı program Kuran tilaveti İstiklal marşının okunmasıyla başladı. Hollanda Nevşehirliler Platformu’nun kurucularından ve ilk başkanı Şengezer Kürk kısa bir selamlama konuşması yaptı.
 
Kürk, Hollanda’daki hemşerileri bir araya getirmek gayesiyle, Hollanda’ya göçün 50.yılında, 29.Ekim.2014 tarihinde ‘Hollanda Nevşehirliler Paltformu’nu kurduklarını söyledi.
 
Kürk, “Amacımız odur ki, öncelikle Hollanda’daki bütün hemşerilerimizi bir çatı altında toplayarak, büyük bir aile oluşumunu gerçekleştirmektir. Oluşturduğumuz bu platformla, tarihi ve coğrafi dokusuyla, dünyanın en güzel yerlerinden biri olan tarihi Kapadokya bölgemizi, hem kendi neslimize hem de Hollandalılar’a karşı daha iyi tanıtarak memleketimizin gelişimine ve tanıtımına destek olacağız. Kurulan bu gönül köprüsüyle, insanlar arasında git gide zayıflamaya yüz tutmuş kardeşlik hukukunu daha kuvvetli hale getirerek, birlikte atacağımız adımlarımızla hem kendimiz, hem şehrimiz mamur olacaktır. Hollanda’daki işadamlarımız, siyasilerimiz, eğitimcilerimiz ile birlikte dayanışma içerisinde olacak güçlü bir yapıya kavuşacağız.” şeklinde konuştu.
 
Nevşehir Vali  Yardımcısı Vural Demirtaş konuşmasında, “Bugün sizlere hitap ederken çok heyecanlıyım. Bugünün bende ortaya çıkardığı heyecan bir başka. Çünkü sizlerle paylaşacağım cümleler, yüreğimden kopan cümleler olduğu için. Birkaç gündür Avrupa’dayım, yayınlanan haber ve yayınları takip ettim. 3 yıl önce, Almanya’da faaliyet gösteren 70.300 Türk girişimcinin yıllık toplam ciroları 32.7 milyar avro. Bu yılın rakamlarına göre ise bu ciro 80 milyar avro civarında. Bu rakam kesinlikle küçümsenecek bir arakam değil. Bu sizin kendinize olan inancınızın ve güveninizin eseridir. Bir başka önemli gazete haberi ise, işçi olarak çalıştığı fabrikanın patronuna şimdi araba satıyor. Kendinize olan güveninizi asla yitirmeyiniz. Vakıf veya dernek olarak sizler, fakir-fukara çocuk genç veya ailelerin ellerinden tutunuz. Onların okumalarına yardımcı olun. Sizlerden istirhamım, memleketinize yabancılaşmayın, memleketinizi ziyaret edin. Sizler bu platform aracılığıyla valiliklerden, belediyelerden yardım istemek yerine buradaki birleşen gücünüzün, emeğinizin, sermayenizin Nevşehir’de değerlendirilmesi için yerel ve merkezden atanan memurlara asla baskıyı eksik etmeyin.” dedi.
 
Hollanda Sosyal Demokrat İşçi Partisi (PvdA) Milletvekili Tunahan Kuzu ve Azerbeycan İlimler Akademisi Rektörü Prof. Dr. Elçin İskenderzade,  salonda bulunanlara kısa bir konuşma yaptılar.
 
10. Kapadokya Kültür ve Şiir Şöleni ile Refik Başaran’ı anma programının Rotterdam ayağında sanatçılar Hilmi Şahballı, Kazım Kalaycı ve Hasan Gül söyledikleri türkülerle salondakileri coşturdu.
 
Programa emeği geçen ve katkı sağlayanlara plaket takdim edilmesinin ardından şölen sona erdi.