Öncelikle bugün Biz Müslüman alemi için önemli bir günü idrak ediyoruz.Bu vesile ile MEKKE'nin fethini hayır'la yâd ediyorum. Peygamber Efendimizin(sav) MEDİNE'ye Hicret'i esnasında Mekke’den ayrılırken “Ey Mekke, sen Allah katında yeryüzünün en hayırlı ve bana en sevimli beldesisin, eğer çıkmak zorunda bırakılmasaydım, senden ayrılmazdım" diyerek büyük bir acı ve ızdırâb içinde Medine’ye hicret etti. Hicret’le birlikte MEDİNE’de, dünyada tekrarı görülmeyen ve bir daha görülmesi ve yaşanması mümkün olmayan saadet düzenini kurduğu, Medine İslâm Devleti giderek büyüdü ve müslüman'ların sayısı çığ gibi çoğaldı. Artık Mekke'nin feth'inin zamanı da gelmişti. Allah’ın vaadi gerçekleşmiş ve Hicret’ten 8 yıl sonra miladi 630 yılında Peygamber Efendimiz öncülüğünde Medine’den hareket eden İslâm ordusu Mekke’yi kan ve gözyaşı akıtmadan fethetmişti.
BBP Nevşehir Merkez İlçesi İbrahim Uysal;  "Miladi 1382. yılını kutladığımız MEKKE'nin fethinin gönüllerin fethine vesile olmasını diliyorum. PEYGAMBER efendimize (SAV) ve Ashabına sonsuz salat ve selam olsun." dedi.

Allah BİRLİĞİMİZİ Bozmasın...!

Uysal ayrıca böylesine önemli ve anlamlı bir gün olan 31.12.1954 tarihinde doğan Merhum liderimiz BBP Kurucusu Muhsin Yazıcıoğlu nu da bugünde dünyaya gelmiş olmasından dolayı kendisini bir kez daha yad edip ruhuna el fatiha diyorum...