NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’de yaz aylarında genellikle ortaya atılan içme sularının temiz olmadığı yönündeki iddiaları yapılan analizler adeta yalanlıyor.

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mahmut Aydın, özellikle son aylarda yapılan içme suyu analizlerinde insan sağlığını tehdit eden bir duruma rastlanmadığını, yapılan kontrollerde içme sularının temiz ve düzenli olarak klorlanmış şekilde görüldüğünü belirtti.

Yaz aylarında artış kaydeden İshal vakalarında da normalin üzerinde bir artış gözlemlemediklerini belirten Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mahmut Aydın, “Bugüne kadar içme sularıyla ilgili Halk Sağlığı Müdürlüğümüze herhangi bir şikayet gelmedi. Müdürlük olarak ilimiz merkez başta olmak üzere kasaba ve köylerimizin içme sularından günlük numuneler alıp inceliyoruz. Bu ana kadar yapılan analizler de sularımızın temiz ve içilebilir olduğu görüldü. İçme suyunun klorlaması düzenli olarak yapılıyor. Ayrıca ilimiz genelinde ishal vakalarında normalin üzerinde bir artış söz konusu değil. Hava sıcaklıklarına bağlı olarak ishal vakalarında bu aylarda bir artış gözleniyor. Ancak bu artış normalin üzerine çıkmış değil. Özellikle içme sularına bağlı olarak bir ishal vakasına rastlamış değiliz” dedi.