NEVŞEHİR(MHA) İHH İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı Yetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Reşat Başer, Nevşehir İHH'yı ziyaret etti.

Türkiye'deki ve Müslüman ülkelerdeki yetimlere sahip çıkılması adına yürütülen çalışmalar ve başlatılan projelerle ilgili bilgiler aktaran Başer, Nevşehir İHH binasında istişare toplantısı düzenledi. 

Toplantıya Nevşehir İHH Koordinatörü Baki Öncel ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. 

Nevşehir'de tespit edilen yetimlerin aylık giderlerinin karşılanmasının yanı sıra mazlum coğrafyalardaki ümmetin yetimlerine de sahip çıkılması gerektiğini belirten Başer, "eğer yetimlere biz sahip çıkmazsak misyoner örgütler, organ mafyası ve fuhuş çetesinin tuzağına düşüyorlar" dedi.

www.ihh.org.tr web sitesine girerek hayırseverlerin ayda 100 TL bağışla, istedikleri ülkeden herhangi istedikleri bir yetime sponsor olabileceklerini söyleyen Başer, hatta hayırseverin destek çıktığı yetimle mektuplaşabilmesine de imkan sağlayan sistem ve standartlarda çalıştıklarını açıkladı.

Başer, "Komşularından mazlumlardan habersiz nesil yetişiyor. Yeni gelen neslin ne kadar kopuk olduğunu görüyoruz. O yüzden bu proje çok önemlidir. Toplumun her kesimine hitap eden, her evine girebilecek bir projedir. Mazlum coğrafyalara ulaşan bir nesil yetişmek zorundadır. Ümit ediyorum bu çalışma daha da yayılır.” Dedi.