Skandal! Ihlara Vadisi, Aksaray’ın mı? Nevşehir’in mi?
Aksaray’ın tanıtımında büyük sıkıntılar yaşandığı bilinen bir gerçekken, bu sıkıntıya bir yenisi daha resmi olarak eklendi.

Milli Eğitim Bakanlığının bastırdığı ilkokul ikinci sınıfında bir ders kitabında Ihlara vadisinden Nevşehir’in ilçesinin adının yazılması kafaları karıştırdı. Resmi hataya tepki gösteren vatandaşlardan birisi olan Bahçeli mahallesi muhtar adayı olan Ramazan Yılmaz soluğu o öfkeyle mahkemede aldı.

Muhtar adayı Yılmaz “Bu devirde hadi cahil bir vatandaş bu hatayı yapsa neyse deyip geçeceğiz de devletin kitabında böylesine bizim açımızdan büyük hata yapılınca öfkelenmemek elde olmuyor. Bu duruma dayanamadım. Bende durumu mahkemeye taşıdım… İstanbul -Aksaray, Konya -Aksaray, Niğde -Aksaray derken birde Ihlara vadisinin resmi yanlışlıkla tüm Türkiye’ye Nevşehir’in vadisi imiş gibi gösterilmesi bardağı taşıran son damla oldu. Yetkililerden bu hatayı bir an önce düzeltmelerini bekliyoruz. Aksaraylı yetkililerden de ulusal düzeyde Aksaray’ın daha etkin il olarak akılda kalıcı, tanıtılmasını özellikle de turistik yerlerimizin ulusal baz da tanıtılmasını istiyorum “ .