Talihsiz olayda iki arkadaş, ısınmak için bindikleri otomobilin içerisinde egzoz gazından zehirlenerek hayatını kaybetti.

Edinilen bilgilere göre dün gece Yozgat merkez Galericiler Sitesi'nde meydana gelen olayda Duhan Çiftçi (19) ve Yunus Kılıç (19) isimli iki arkadaş, sohbet etmek için sitedeki bir iş yerlerine gitti.

İş yerinin kapısını kapatan ve otomobil içerisine giren gençler, üşümemek için aracı çalıştırarak kaloriferini açtı. Gençler bir süre sonra egzozdan çıkan gazdan zehirlenerek otomobil içerisinde hayatlarını kaybetti. 

Baba Adem Çiftçi, akşam eve gelmemesinden şüphelenerek oğlunu aramaya çıktı. Gece saat 24.00 sıralarında galericiler sitesindeki iş yerine bakan baba Çiftçi, gençlerin oto galerisinin içerisinde çalışır durumdaki otomobilin içinde olduğunu fark etti.

İş yerinin kapısını kırarak içeri giren baba, oğlu ve yanındaki arkadaşını otomobilden çıkardı. Ambulansla Yozgat Devlet Hastanesi ve Bozok Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan gençlerin, olay yerinde egzoz gazından zehirlenerek öldüğü belirlendi. 

Galericiler Sitesi'ne gelen Yunus Kılıç'ın dayısı Celalettin Yılmaz, çok üzgün olduklarını belirterek, "Yeğenim akşam saat 19.00 sıralarında samimi olduğu arkadaşıyla buraya gelerek sohbet etmiş. Havanın soğuk olmasından dolayı otomobile binerek ısınmak istemişler.

Egzoz gazından zehirlenerek hayatlarını kaybetti. Duhan'ın babası gece 23.30 sıralarında buraya gelerek iş yerinin kapı camını kırarak çocukları çıkarmış fakat geç kaldık." dedi.

Gençlerin cenazesi, otopsi için Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Cihan