NEVŞEHİR(MHA) Mülkiyeti Nevşehir Belediyesi'ne ait eski Devlet Hastanesi'nin bulunduğu alana yeni belediye hizmet binası ve ticaret kompleksi yapımına ilişkin çalışma çok büyük bir hızla devam ediyor.

Yaklaşık 35 milyon liralık bir harcama ile 1,5 yıl içerisinde tamamlanması hedeflenen belediye hizmet binası ve ticaret kompleksinin, kapalı inşaat alanı ise 51 bin 486 metrekare olarak belirlendi.

Nevşehir Belediyesi tarafından projelendirilen Nevşehir Belediye Hizmet Binası ve Ticaret Kompleksi çerçevesinde 350-500 araçlık iki katlı otopark, 2 katlı alış veriş merkezi ve toplamda 105 iş yerinin yapılması öngörülüyor.

12 katlı olarak yapılacak olan Nevşehir Belediye Hizmet Binası ve Ticaret Kompleksinde, meydan kısmında ise sosyal etkinlikler için amfi tiyatro bölümü oluşturulacak. Kule cephelerinde yapılacak megaboardlar ve ses sistemleri sayesinde de yine çeşitli etkinlikler yapılabilecek.

Hafriyat çalışmaları nedeniyle hedeflenen sürenin biraz gerisinde kaldığı belirtilen belediye hizmet binasının yapımında ikinci kat betonu da geçtiğimiz gün atıldı. Çalışmaların gece geç saatlere kadar sürdüğü ve sabahın erken saatlerinden itibaren de başladığı dikkatleri çekmeye devam ediyor.